Luis Ibanjez i Marko Neđić (©MN Press)
Luis Ibanjez i Marko Neđić (©MN Press)

Grafičar u derbiju traži povratak na pobedničku stazu, IMT navija za remi iza juga Marakane

Vreme čitanja: 4min | sub. 08.10.22. | 08:36

Većina utakmica 13. kola Mozzart Bet Prve lige igra se u subotu od 15 časova

Prvi put od kada je pre skoro godinu dana Marko Neđić seo na klupu Grafičara dogodilo se da ekipa veže dva poraza. Sloboda iz Užica (4:2) i novobeogradski Radnički (2:1) uspeli su da prekinu sjajnu seriju Grafičara na startu sezone i spuste ga na drugo mesto Mozzart Bet Prve lige.

Slabe rezultate rivala sa Topčiderske zvezde iskoristio je IMT, s tim da Traktoristi uz šest bodova imaju i meč više.

Izabrane vesti

Igrači filijale Crvene zvezde na pobednički put pokušaće da se vrate u 13. kolu protiv Inđije. Olakšavajuća okolnost im je to što su domaćini, ali rival je daleko od poželjnog za ostvarivanje plana. Inđija je trenutno treća na tabeli i u svojim redovima ima najboljeg strelca lige, 33-godišnjeg Slavišu Stojanovića (devet golova).

"Momci odlično rade, atmosfera je dobra u timu. Mi znamo svoj cilj i svoj put, nećemo da dozvolimo da nas poljulja negativan rezultat, jer ne mogu ekipi ništa da zamerim. Individualne greške se dešavaju, na nama je radom da ih otklonimo. Jako je bitno da se vratimo na pobednički kolosek, tome težimo i daćemo sve od sebe, momci imaju dobar karakter i pokazivali su da kad je najteže izlaze kao pobednici. Verujem u njih i u naš rad!", poručio je Marko Neđić uoči utakmice.

U Grafičaru već neko vreme imaju kadrovskih problema, ali mladi trener ne želi alibi za neuspehe u prethodna dva meča.

"Imali smo pehove sa pojedinim igračima, i reprezentativne obaveze su uticale na sve to, ali to je sve sastavni deo fudbala. Svi igrači moraju biti na raspolaganju za sutrašnji meč, a mi i želimo da imamo što više igrača u kombinaciji i rosteru za tim", istakao je Neđić i pohvalio klub zbog učešća u svetskoj akciji u borbi protiv raka dojke.

Pomoćni trener Inđije, Jovan Golić, rekao je da očekuje odličnu utakmicu na terenu iza južne tribine stadiona Rajko Mitić.

"Sigurno nas čeka teška, zahtevna utakmica. Protivnik je specifičan, ekipa sa velikom energijom i dobro se pripremamo za tim Grafičara. Kod njih je blaga kriza rezultata, doživeli su dva poraza zaredom. Sa jedne strane, sigurno da su u padu forme, ali sa druge strane sigurno da će pokušati da prekinu niz loših rezultata. Publika koja dođe sigurno će moći da uživa u dobrom fudbalu, oba tima igraju ofanzivno i na gol više", istakao je Golić.

Rezultat s pomoćnog terena Marakane osluškivaće na Novom Beogradu, gde vodeći IMT dočekuje šestoplasirani OFK Vršac. Traktoristi od poraza 0:1 u derbiju sa Grafičarom, 20. avgusta, nisu izgubili. U osam mečeva ostvarili su šest pobeda i dva remija i preuzeli vrh od Grafosa. Jasno je da će navijati za remi najbližih pratilaca, kako bi eventualnom pobedom dodatno povećali razliku. Vrščani nikako da uhvate ritam, igraju po sistemu toplo-hladno, ali iza sebe imaju tri meča bez poraza - pobedu i dva remija.

TRAJAL DOMAĆIN KUP SENZACIJI IZ SREMSKE MITROVICE

Najavljivao je prvoligaš iz Kruševca podvig u Milanovcu, ali je minimalno poražen (0:1), vezavši tri meča bez trijumfa u Mozzart Bet Prvoj ligi. Verovatno bi stvari bile drugačije da Metalac do gola nije stigao iz očigledne ofsajd pozicije. Trajalu ostaje da se izbori s trenutkom i prekine negativni niz pobedom na svom terenu protiv ekipe Radničkog iz Sremske Mitrovice koja je, pre nedelju dana, priredila prvoklasno iznenađenje, izbacivši Partizan iz Kupa Srbije.

"Radnički je ekipa u usponu poslednjih par nedelja. Napravila je istorijski uspeh eliminacijom Partizana u kupu. Jako je disciplinovana i zna da odigra na rezultat. To potvrđuje i tabela, s obzirom da imaju malo datih i primljenih golova. Mi treba da se potrudimo da izađemo iz mini krize, da probamo da napravimo dobar rezultat, a to je, na našem terenu, samo pobeda. Voleli bismo da više bodova osvajamo i na strani, ali pre svega želimo da kod kuće budemo puni elana, ali i uvek dovoljno strpljivi", reči su pomoćnog trenera Trajala, Bojana Marijanovića.

Slično razmišlja i golman žuto-crnih Strahinja Savić.

"Najbitnije je da izađemo iz rezultatske krize u koju smo zapali i uzmemo tri boda u Kruševcu. Poslednjih nedelja Radnički beleži dobre rezultate, ali mi igramo na svom terenu i želimo sva tri boda".

Trajal utakmicu čeka bez Miloševića, a pod upitnikom je nastup Fratrovića, dok se Aleksić vraća u sastav posle odrađene kazne zbog crvenog kartona.

MOZZART BET PRVA LIGA - 13. KOLO

Subota

15.00: (1.90) Grafičar (3.35) Inđija (3.90)

15.00: (1.38) IMT (4.30) OFK Vršac (8.00)

15.00: (2.75) Jedinstvo Ub (2.75) Metalac (2.80)

15.00: (1.72) Železnčar Pančevo (3.40) Rad (4.90)

15.00: (2.30) Zlatibor Čajetina (2.95) Loznica (3.25)

17.00: (2.25) Tajal (2.95) Radnički Sremska Mitrovica (3.35)

Nedelja

15.00: Novi Sad – Mačva

17.00: Sloboda – Radnički Novi Beograd



tagovi

GrafičarFK InđijaMozzart Bet Prva liga SrbijeIMTMarko Neđić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara