Detalj sa meča Grafičara i Jedinstva (©Starsport)
Detalj sa meča Grafičara i Jedinstva (©Starsport)

Grafičar u seriji remija, ali može da overi baraž ako mu Vojvođani dozvole

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.05.23. | 09:54

Na pomoćnom terenu stadiona "Rajko Mitić" u petak od 17 časova gostuje RFK Novi Sad, a Beograđani će da prate i rezultat drugog meča 35. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije koji se igra istovremeno, između Radničkog iz Sremske Mitrovice i Radničkog sa Novog Beograda

Serijom nerešenih rezultata fudbaleri Grafičara su ostali bez matematičke šanse da se plasiraju direktno u Mozzart Bet Superligu Srbije. Filijali Crvene zvezde ostalo je da se kroz preostala tri kola bori za baraž, a ukoliko bi se ovog petka poklopila oba rezultata, već sada bi mogla da osigura četvrtu poziciju. Za početak, Beograđanima je neophodno da kao domaćini (17 časova) savladaju RFK Novi Sad i prekinu seriju od pet mečeva bez pobede.

U poslednja četiri kola Grafičar je odigrao po 2:2 sa Radničkim iz Sremske Mitrovice i Železničarom, 0:0 sa IMT-om i 1:1 sa Jedinstvom iz Uba. Ovaj poslednji bio je posebno interesantan. Grafosi su poveli pogotkom Pavla Ivelje u 22. minutu, ali je samo tri minuta kasnije užasnom intervencijom posle kornera Milenko Mijatović poslao glavom loptu u sopstvenu mrežu za konačnih 1:1. Ta podela bodova ostavila je obe ekipe iznad crte, ali sada Radnički iz Sremske Mitrovice ponovo ima dobru šansu da se domogne baraža.

Izabrane vesti

Možda mu je Grafičar teško dostižan, ima pet bodova više od petoplasirane ekipe u ligi, ali Jedinstvo mu beži samo jedan poen. Zato, Sremcima je važno da u petak od 17 časova na svom terenu savladaju najslabiju ekipu iz plej-ofa, Radnički sa Novog Beograda. Ako ne uspeju u tome, a Grafičar savlada Novosađane, tim koji trenira Marko Neđić osiguraće baraž i duel sa timom iz Mozzart Bet Superlige.

17.00: (1,75) Grafičar (3,50) RFK Novi Sad (4,50)

U ligaškim susretima dva Radnička ove sezone obe ekipe su ostvarile po jednu pobedu, svako na svom terenu. Novobeograđani su slavili sa 1:0, golom sadašnjeg napadača Voždovca Dragana Stoisavljevića iz jedanaesterca, a Mitrovčani su uzvratili u novembru na isti način. Pobedili su sa 2:1, a gol odluke, takođe sa bele tačke, postigao je Krsta Đorđević u 85. minutu. Taj meč je obeležila ogromna nervoza, po dva igrača na obe strane su dobila crvene kartone. S obzirom na to da je Radnički Novi Beograd porazom od Železničara (3:0) u prošlom kolu praktično ostao bez šanse da se domogne baraža, očekuje se sada znatno manje tenzije na terenu.

17.00: (1,80) Radnički Sremska Mitrovica (3,40) Radnički Novi Beograd (4,30)

To doduše ne važi za meč na pomoćnom terenu stadiona „Rajko Mitić“, jer RFK Novi Sad i dalje ima dobre izglede da se domogne baraža. Kanarinci imaju tri poena manje od Jedinstva, a dva od tima iz Sremske Mitrovice, pa im eventualni trijumf nad Grafičarom vraća sudbinu u svoje ruke.

"Ostalo je da se odigraju još tri utakmice do kraja plej-ofa i opticaju je devet bodova. Iako u Beograd putujemo posle poraza od Radničkog, šanse za ostvarenje cilja, plasmana u baraž i dalje postoje. Istina. čini se da su smanjene u pretohdna dva kola, gde smo planirali da osvojimo više bodova, a uspeli smo samo jedan. Ne idemo u Beograd s belom zastavom, u to budite uvereni“, poručio je trener Novog Sada Branko Žigić.

Kanarinci još uvek nisu nijednom izgubili od Grafičara. U septembru prošle godine su na svom terenu odigrali 1:1, a potom početkom marta u prestonici slavili sa 2:0, golovima Jovana Kokira i Vojislava Balabanovića. Zanimljivo, njih dvojica su sada na deobi prve pozicije na klupskoj listi strelaca, zajedno sa Veljkom Mladenovićem, Srđanom Vujaklijom i Kristijanom Živkovićem. Sva petorica su postigli po pet pogodaka ove sezone.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 35. KOLO

PLEJ-OF

Petak

17.00: (1,75) Grafičar (3,50) RFK Novi Sad (4,50)

17.00: (1,80) Radnički Sremska Mitrovica (3,40) Radnički Novi Beograd (4,30)

Subota

17.00: (1,53) IMT (3,70) Jedinstvo Ub (6,25)

17.00: (1,60) Železničar (3,70) Inđija (5,40)

PLEJ-AUT

Subota

17.00: (1,90) Rad (3,30) Zlatibor (4,00)

17.00: (2,15) Sloboda (3,15) OFK Vršac (3,35)

17.00: (2,05) Trajal (3,20) Loznica (3,60)

19.00: Mačva – Metalac

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeGrafičarRFK Novi SadRadnički Sremska MitrovicaRadnički Novi BeogradBranko Žigić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara