Foto: AFP
Foto: AFP

Granada preumorna da bi rešila šampionsku trku: Real bez milosti u poteri za Atletikom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.05.21. | 23:59

Bodovna razlika između Madriđana posle 36. kola ostala na dva boda

Real definitivno nema nameru da odustane od borbe za šampionsku krunu koju brani iz prethodne sezone, potvrdila je četa Zinedina Zidana to večeras ubedljivom pobedom nad Granadom (4:1) kojom je ostala na dva boda zaostatka u odnosu na lidera Atletiko, te će pitanje šampiona Španije definitivno biti rešeno tek u preostala dva kola Primere.

Očigledan umor koji je stigao Granadu u završnici prvenstva bio je primetan i na 56. zvaničnom susretu domaćina u aktuelnoj sezoni. Tim koji je tokom jeseni, ali i prvih meseci 2021. godine bio hit i van granica Španije već nedeljama plaća ceh dugoj takmičarskoj godini, a svoj deo kolača sa stadiona Los Karmenes odneo je i Real koji je tako došao do tri boda dragocena u šampionskoj trci i nastavio pteru za Atletikom koji dva kola pre kraja Primere ima isto toliko bodova prednosti.

Izabrane vesti

Madriđani su 12. uzastopni trijumf u susretima sa Granadom najavili već u 17. minutu kada je Luka Modrić spretno reagovao na levom boku i udarcem iskosa načeo mrežu rivala. Pred hrvatskim fudbalerom golman Rui Silva bio je potpuno nemoćan, iako je samo tri minuta ranije nagovestio da bi ovo moglo da bude njegovo veče odbranivši vrlo dobar udarac Benzeme.

Vodeći pogodak rasteretio je goste koji su odličnu šansu da udvostruče prednost imali u 45. minutu, Vinisijus je posle prodora izbio sam pred golmana Granade, ali je portugalski čuvar mreže još jednom očuvao nade svog tima. Ipak, da madridski klub ode na odmor sa dva gola prednosti pobrinuo se Rodrigo koji je u sudijskoj nadoknadi iskoristio potpuno praznu desnu stranu nakon ispadanja Kuinija i prodor duž cele protivničke polovine krunisao golom.

Rutinski odrađen posao gostiju tokom prvog dela igre nagoveštavao je lak put do 23. pobede Reala, ali je Molina golom u 71. minutu odlučio da pomrsi račune izabranicima Zinedina Zidana. Loša reakcija defanzivaca Madriđana donela je priliku Suarezu da smanji zaostatak, međutim njegov udarac je uspeo da odbrani Kurtoa koji je ipak bio nemoćan pri popravnom rivala u režiji Moline.

Pogodak napadača Granade podgrejao je nade domaćina, ali je san trajao samo četiri minuta s obzirom na to da je lopta u mreži belgijskog golmana samo razljutila igrače Reala koji su furiozno, pogocima Odrizole i Benzeme za dva minuta stavili tačku na susret. Defanzivac Reala je u 75. minutu bio na pravom mestu i loptu Azara sa levog krila je rutinski iz srca šesnaesterca poslao iza leđa Ruija Silve upisavši tako drugi pogodak u dresu Reala.

I dok su igrači Granade još bili u nokdaunu posle gola rezerviste gostiju, Karim Benzema je iskoristio veoma lošu reakciju domaćeg čuvara mreže i dopisao na ovosezonski konto 23. gol u prvenstvu. Pogotkom koji je apsolutno razrešio sve dileme po pitanju pobednika Francuz je nadmašio učinak u prethodne dve sezone te je aktuelna takmičarska godina u Primeri postala njegova druga na listi najefikasnijih.

Ubedljivom pobedom, Real je praktično i srušio snove barselone kojoj će, osim dve pobede, u preostala dva kola biti potrebno da oba madridska predstavnika ne pobede bar po jedan susret. Sa druge strane, Zidanovom timu će, osim pobeda nad Bilbaom i Viljarealom biti potrebno da atletiko prospe bodove protiv Osasune ili Valjadolida. Kraljevskom klubu, usled boljeg međusobnog učinka, dovoljno je i da gradski rival u jednom od pomenuta dva izazova remizira.

PRIMERA - 36. KOLO

Utorak

Osasuna - Kadiz 3:2 (1:0)

/Budimir 38, 75, Tores 86 - Perea 90+1/

Elče - Alaves 0:2 (0:1)

/Hoselu 40, Rioha 54/

Levante - Barselona 3:3 (0:2)

/Melero 57, Morales 59, Leon 83 - Mesi 25, Pedri 34, Dembele 64/

Sreda

Sevilja - Valensija 1:0 (0:0)

/En Nesiri 66/

Selta - Hetafe 1:0 (1:0)

/Nolito 24/

Ueska - Bilbao 1:0 (0:0)

/Ramirez 61/

Atletiko Madrid - Real Sosijedad 2:1 (2:0)

/Karasko 16, Korea 28 - Zulbedia 83/

Četvrtak

Valjadolid - Viljareal 0:2 (0:0)

/Moreno 68, Kapu 90+1/

Eibar - Betis 1:1 (0:1)

/Enrih 83 - Gvadrado 4/

Granada - Real Madrid 1:4 (0:2)

/Molina 71 - Modrić 17, Rodrigo 45+1, Odrizola 75, Benzema 76/



tagovi

Granada

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara