Goran Pandev (©Reuters)
Goran Pandev (©Reuters)

Grande Pandev u penziji: Vidim sebe kao direktora ili sportskog agenta

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.09.22. | 11:37

Nakon raskida sa Parmom nije pronašao klub i odlučio je da završi bogatu karijeru...

Najbolji fudbaler u istoriji nezavisne Makedonije Goran Pandev odlučio je da prekine bogatu karijeru i stavi tačku na fudbalsku avanturu kao igrač. Popularni „Grande Pandev” u 39. godini odlazi među legende i iza sebe je ostavio uspešan sportski put. Goran Pandev je prošlu sezonu proveo u redovima Parme, a iako je želeo da igra još najmanje godinu dana, nije našao angažman.

Nakon što je postalo jasno da napadač neće imati novi klub, Pandev je u intervjuu za Gazeta delo Sport objavio kraj karijere.

Izabrane vesti

"Posle punih dvadeset godina, vreme je da završim. Moj najstariji sin ima skoro trinaest godina, ranije sam ga viđao samo u pauzama iz sezone u sezonu. Sada želim više pažnje da posvetim svojoj porodici, ali to ne znači da ću se udaljiti od fudbala, jer ne znam da radim ništa drugo. Celo leto nisam razmišljao o fudbalu i bilo je opuštajuće. Jedite više i manje trenirajte. Uz to imam još koji kilogram, a sa 39 godina sve je teže. Volim da radim sa mladima i pomažem im, razgovaram sa njima i gledam njihove utakmice. Zato sebe u budućnosti više vidim kao direktora ili sportskog agenta. Na kraju, želim da kažem veliko hvala svima. Svim mojim trenerima, svim predsednicima, svim navijačima", rekao je Pandev.

Petak, 18.00: (2,20) Gruzija (3,20) Makedonija (3,50)

Rođeni Strumičanin karijeru je započeo 1999. godine u ekipi Belasice, gde je igrao do 2001. godine, a potom je započeo i internacionalnu karijeru. Otišao je u Inter, ali je bio na pozajmicama u Speciji i Ankoni, da bi 2004. godine ostvario transfer u Lacio, gde je imao najbolje trenutke na individualnom nivou. Igrao je za Nebeskoplave od 2004. do 2009. i postigao 64 gola u 159 utakmica, što ga čini najboljim stranim strelcem u istoriji Lacija. Sledeća stanica u njegovoj karijeri bio je Inter, tim u kojem je 2010. osvojio najvažnije titule – tripletu u Seriji A, Kup Italije i Ligu šampiona, pod vođstvom Žozea Murinja.

Pandev je od 2011. do 2014. igrao za Napoli, jednu godinu je bio u sastavu turskog Galatasaraja (2014/15) gde su ga koristili kao "kup igrača", a zatim je do 2022. igrao za Đenovu. Poslednju sezonu karijere proveo je u Parmi u Seriji B. Kao kapiten odveo je Makedoniju na Evropsko prvenstvo 2022.

Za reprezentaciju je odigrao 122 meča na kojima je postigao 38 golova i apsolutni je rekorder u svih kategorijama.


tagovi

Goran Pandev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara