Fudbaleri Pačuke slave gol Nikolasa Ibanjeza (©AFP)
Fudbaleri Pačuke slave gol Nikolasa Ibanjeza (©AFP)

Granitna odbrana Klub Amerike, Ibanjez koban po Atletiko San Luis

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.05.22. | 23:10

Plej-of meksičke Klausure: Noćas dva meča revanša četvrtfinala. Domaćinima treba remi pred svojim navijačima da bi obezbedili polufinale

Posle prvih četvrtfinalnih mečeva plej-ofa meksičke Klausure ekipe koje su u ligaškom delu šampionata bile na prva četiri mesta bliža su polufinalu. Tigres i Atlas su pobedili Kruz Azul, odnosno Gvadalaharu u gostima, dok su Klub Amerika i Pačuka odigrali nerešeno u Puebli, odnosno San Luisu protiv Atletika.

Propozicije u prvenstvu Sombrerosa su takve da nema ni produžetaka ni penala, a ne važi ni pravilo gola u gostima. Ukoliko posle 180 minuta skor bude izjednačen, dalje idu domaćini, bolje plasirane ekipe u ligaškom delu šampionata, a to su u ovom slučaju Klub Amerika, Pačuka, Tigres i Atlas.

Izabrane vesti

Klub Amerika je u Puebli u prvom meču odigrala nerešeno (1:1) pred revanš na stadionu Asteka (01.00) u Meksiko Sitiju. Gosti moraju da slave ako žele u polufinale. Velikan iz prstonice je prethodnih godina bio odičan u ligaškom delu, dva puta je prošle sezone imao pol-poziciju, ali je ispadao u prvoj rundi doigravanja. Sada je drugačije. Loš početak je značio i rastanak s Argentincem Santijagom Solarijem, dok je Klub Ameriku preporodio mladi stručnjak, takođe Gaučos, Fernando Ortiz.

01.00: (1,60) Klub Amerika (3,70) Puebla (4,50)

Tim iz Meksiko Sitija je imao pet vezanih pobeda, a u poslednjem kolu ligaškog dela je odigrao bez golova s gradskim rivalom Kruz Azulom i obezbedio četvrtu poziciju. U prvom meču pre tri dana u Puebli remi u 81. minutu doneo je Urugvajac Sebastijan Kaseres. Na sedam prtehodnih duela, vremešni golman domaćina Giljermo Očoa samo je dva puta vadio loptu iz mreže. Odbrana je jači deo tima, pa će Puebla imati težak posao da otključa mrežu Klub Amerike. Najveća opasnost po gol tima iz Meksiko Sitija preti od Venecuelanca Fernanda Aristeguiete koji je postigao sedam golova u 2022.

Puebla nije pobedila već pet kola. U prvom delu šampionata, u Puebli je bilo 1:1. Na tri poslednje utakmice ovih timova bio je tip 2-3.

U drugom meču ove noći, Pačuka dočekuje Atletiko San Luis (03.05). U prvom meču bilo je 2:2, pa gosti moraju da pobede lidera u ligaškom delu sezone na stadionu Migel Idalgo. Koban po domaćina bio je Argentinac Nikolas Ibanjez, strelac dva gola pre tri dana. On se sa 11 pogodaka izjednačio sa Francuzom iz Tigresa Andreom Pjerom Žinjakom. Atletiko je u prethodnoj rundi napravio veliko iznenađenje, eliminisavši jednog od favorita za titulu Monterej, i to posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

03.05: (1,70) Pačuka (3,50) Atletiko San Luis (4,80)

Pačuka je u ligaškom delu šampionata bila bez poraza na svom terenu. Pobedila je šest puta, a dva puta je odigrala nerešeno, sa samo pet primljenih pogodoka. U prvom delu sezone, u prvom kolu, Pačuka je dobila Atletiko u San Luisu sa 2:0, a oba gola opet su bila dela Ibanjeza. Očigledno, gosti prijaju Gaučosu koji je dugo bio igrač madridskog Atletika, ali se selio na pozajmice, pa nije ostavio veliki drag u četi Dijega Čola Simeonea. U novom klubu igra odlično, pa bi Pačuka mogla u ovom šampionatu da stigne i do krune u prvenstvu Sombrerosa.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

MEKSIKO 1, KLAUSURA - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Nedelja

01.00: (1,60) Klub Amerika (3,70) Puebla (4,50) /prvi meč: 1:1/

03.05: (1,70) Pačuka (3,50) Atletiko San Luis (4,80) /prvi meč: 2:2/

Ponedeljak

01.00: (2,00) Atlas (3,25) Gvadalahara (3,70) /prvi meč: 2:1/

03.05: (1,85) Tigres (3,40) Kruz Azul (4,10) /prvi meč: 1:0/

***kvote su podložne promenama



tagovi

PačukaAtletiko San LuisKlub AmerikaPueblaMeksiko 1Meksiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara