Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Granitna odbrana Tromsea, malerozni Ham Kam

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.07.20. | 14:33

Prošlogodišnji članovi elite dobro počeli sezonu osim Lilestrema koji posrće na startu. Pretposlednji tim OBOS lige izgubio četiri od pet utakmica u sudijskoj nadoknadi

Zanimljiv početak OBOS lige, drugog po rangu takmičenje u Norveškoj. Posle pet kola na čelu se izdvojio Tromse sa maksimalnim učinkom. Iako je ekipa sa severa zemlje imala probleme pre početka sezone. Smena Finca Sima Valakarija i dolazak Gautea Helstrupa na kormilu pokazalo se kao odličan potez uprave. Tromse je odličan, ne briljira, ne postiže mnogo golova, samo sedam na pet utakmica, ali zato ima granitnu odbranu. Za 450 minuta nekadašnji član Elitserijena je samo jednom vadio loptu iz mreže.

Izabrane vesti

U Tromse danas (18.00) stiže novi drugoligaš Stjordals Blink koji je posle dva startna poraza iznenadio sve u Norveškoj sa tri vezane pobede. Ipak, zna se ko je favorit. Domaćin na svom stadionu nije primio nijedan gol na tri meča i trebalo bi da nastavi pobedničku seriju.

Najveće razočaranje sezone je Lilestrem. Od nekadašnjeg šampiona se očekivao ekspresan povrazak u elitu, ali samo bod u poslednja tri kola. Početak sezone je, ima šansi za popravni, a dobra prilika je gostovanje Jervu koji ima samo jedan poraz ove sezone. Očekuje se buđenje Lilestrema i priključak za ekipama iz gornjeg dela tabele.

Ako je Lilestrem najveće razočaranje u prvih pet kola, onda je najmalerozniji Ham Kam. Nema nijedan bod, a na čak četiri utakmice je gubio pogocima u sudijskoj nadoknadi.

"Ovo je gotovo neverovatno. Sada smo izgubili četiri od pet utakmica u produžetku, prava noćna mora. Izuzetno smo slabi u odbrani, lako primamo golove", rekao je trener Ham Kama Espen Olsen za Eurosport posle meča.

Na izjavu trenera nadovezao se i najbolji igrač, napadač Markus Pedersen, strelac četiri gola u prvih pet kola.

"Moramo da se zapitamo kako je to moguće. Mogli smo biti na trećem ili četvrtom mestu da nismo primili golove u svakom meču u poslednjim trenucima", rekao je razočarani Pedersen.

Šansa za prve bodove ili makar bod je gostovanje Ul Kisi koja je u donjem delu tabele sa samo jednim trijumfom.

Kladioci su verovatno dosad zapamtili i Ojgardena, kluba koji je osnovan početkom ove godine, a nastao je posle fuzije sa Nest Sotrom. Na pet utakmica, čak tri puta je bilo 7+, a na dva meča 0-2 gola. Sredine očigledno nema kada je u pitanju broj golova, a novi član OBOS lige danas (18.00) igra na svom terenu protiv Groruda, takođe novog drugoligaša.

Ranhajm je takođe u vrhu tabele. Kongsvinger ne bi trebalo da bude težak zadatak za norveški Bilbao. Raspucan je visoki napadač Ivar Roning koji je pet puta zatresao mrežu rivala u isto toliko kola. On deli prvo mesto sa napadačem KFUM Osla Davidom Tavakolijem.

Zbog finanijskih problema, Fudbalski savez Norveške je kaznio Stromen sa oduzumanjem tri boda, a Raufoš sa jednim.

NORVEŠKA 2 – 6. KOLO

Petak

18.00: (1,90) KFUM Oslo (3,50) Osane (3,70)

18.00: (2,60) Ojgarden (3,20) Grorud (2,60)

18.00: (1,25) Ranhajm (5,70) Kongsvinger (9,50)

18.00: (1,80) Sogndal (3,60) Raufoš (4,00)

18.00: (3,35) Stromen (3,40) Sandnes (2,05)

18.00: (1,38) Tromse (4,50) Stjordals Blink (7,50)

18.00: (2,15) Ul Kisa (3,40) Ham Kam (3,10)

20.30: (3,60) Jerv (3,45) Lilestrem (1,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Norveška 2Norveška 1TromsoLilestrem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara