Veliki promašaj Rajana Gravenberha (Reuters)
Veliki promašaj Rajana Gravenberha (Reuters)

Gravenberh se osramotio pred praznim golom, Brajton mogao i surovije da kazni Liverpul (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 08.10.23. | 16:57

Galebovi poveli, Liverpul preokrenuo golovima Salaha, na kraju osvojio bod, a strepeo od poraza

Seo je Roberto De Zerbi 18. septembra prošle godine na klupu Brajtona i od tada reč pobeda u duelima sa Galebovima izbrisana je iz rečnika Jirgena Klopa i fudbalera Liverpula. A za današnji remi na jugu Engleske u 8. kolu Premijer lige Redsi su sami krivi. Nije ih Brajton razneo kao u januaru ove godine (3:0), Ajmeks stadion posvedočio je poprilično izjednačenoj utakmici, a kada nijanse odlučuju, veliki pormašaji se surovo kažnjavaju. Bilo ih je na obe strane, ali je domaćin Gravenberhovo brukanje pred praznim golom kaznio otkinuvši bodove Klopovom timu, a posledice su mogle da biti i gore po velikana sa Enfilda - 2:2.

Poveo je, u poslednje vreme poljuljani Brajton sredinom prvog golom Samjuela Adingre, da bi mu Mohamed Salah sa dva gola priredio patnju u poslednjih šest minuta prvog poluvrena. Buran početak drugog dela nije rezultirao golovima jer je Alison spektakularno skinuo zicer Adingri, a Gravenberh umesto da donese prednost 3:1 gostima, uzdrmao prečku. I umesto komotne prednosti, Liverpul je u nastavku meča dobio gol iz prekida u režiji Luisa Danka, a u 84. minutu bio pred kapitulacijom. Tada se Žoao Pedro praktično revanširao Holanđaninu za promašaj iz 53. minuta. Gol, istina, nije bio prazan, stajao je Alison na gol liniji, ali da je Brazilac preciznije gađao sa nekih osam metara, teško da bi golman Redsa imao bilo kakvu šansu da spreči drugi preokret na meču.

Izabrane vesti

Četvrti put zaredom Liverpul nije uspeo da se počasti trijumfom protiv Brajtona. Italijan je preuzeo kormilo i napravio odred koji ne ume da izgubi od Mohameda Salaha i drugova iako je Egipćanin i današnjim golovima potvrdio da mu je Brajton jedan od omiljenih mušterija u Premijer ligi - učestvovao je u 14 pogodaka na 13 duela protiv Galebova. Zapravo, još od Grejama Potera evidentne su muke Redsa sa Albionom koji je pred velikanom poklekao samo jednom u minulih osam utakmica! Zvuči neverovatno, ali tako je. Galebovi obožavaju mečeve sa rivalima koji će ih napasti, otvoriti se i ostaviti im široko polje za protiv-udare.

Ali danas nije domaćin poveo iz kontre, već posle greške zadnje linije rivala i nesvakidašnje smušene intervencije Alisona. Koska Van Dajka za Makalistera, presecanje Adingre i lucidan udarac, koji je objektivno jedan od najboljih golmana planete godinama unazad morao da odbrani.

Kvantitativno gledano Brajton je tokom prvog dela bio nešto dominantniji u pogledu udara na prtivničku trećinu, kvalitativno, Liverpulove šanse bile su zrelije. Poput one iz 40. minuta što je prethodila izjednačenju. Idealno dodavanje Soboslaja za Dijaza, odlaganje Darvina Nunjeza u istom maniru i čista fudbalska inteligencija Harvija Eliota. Epilog - zicer za Egipćanina koji se na gol iz igre nadovezao penalom u sudijskoj nadoknadi prvog dela.

Redsi su propustili veliku šansu da lider Totenhem oseti njihov dah na vratu, a osim pomenutog promašaja Gravenberha, košatala ih je i neshatljivo loša reakcija kod defanzivnog prekida. Onog u izvedvi Solija Marča iz 78. minuta. Najmoćniji protivvazdušni štit Livrpula Virdžil Van Dajk ostao je na Žoau Pedru, a nesnađeno je delovao trio Nunjez, Makalister, Konate. Mladi Francuski štoper je samo pet minuta ranije zamenio Žoela Matipa i zaspao praktično kod prve šanse Galebova. Dozvolio je Danku da mu se prikrade iza leđa.

Brajton ni četvrti put zaredom u svim takmičenjima nije uspeo da slavi, ali nakon eliminacije iz Liga kupa od Čelsija, debakla od Astona Vile (6:1) i remija sa Marseljem u Ligi Evrope, bod protiv Liverpula u meču koji je lako mogao da prevagne na ove strane, može i mora da zadovolji De Zerbija i njegove pulene.

PREMIJER LIGA, 8. KOLO

Subota

Luton - Totenhem 0:1 (0:0)

/Van de Ven 52/

Barnli - Čelsi 1:4 (1:1)

/Odober 15 - Al Dahil 42ag, Palmer 50, Sterling 65, Džekson 75/

Everton - Bornmut 3:0 (2:0)

/Garner 8, Herison 37, Dukure 60/

Mančester junajted - Brentford 2:1 (0:1)

/Mektomini 90+3, 90+7 - Jensen 26/

Fulam - Šefild Junajted 3:1 (0:0)

/De Kordova Rid 53, Foderingem 76ag, Vilijan 90+2 - Robinson 68ag/

Kristal Palas - Notingem Forest 0:0

Nedelja

Brajton - Liverpul 2:2 (1:2)

/Adingra 20, Dank 78 - Salah 40, 45+1pen/

Vest Hem - Njukasl 2:2 (1:0)

/Souček 8, Kudus 89 - Isak 57, 62/

Vulverhempton - Aston Vila 1:1 (0:0)

/Hvan 53 - Tores 55/

17.30: (2,85) Arsenal (3,50) Mančester Siti (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

LiverpulAlisonMohamed SalahSajmon Adingra

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara