Pavel Račkovski (©Reuters)
Pavel Račkovski (©Reuters)

Grci našli zamenu za Poljaka, sudija tvrdi da lažu i da je on bio žrtva

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.04.23. | 16:58

Neprijatnosti za Pavela Račkovskog u Atini

Već neko vreme praksa u grčkom fudbalu je da inostrani arbitri sude derbije i utakmice od velikog značaja. Među najčešće angažovanima je Pavel Račkovski iz Poljske, ali posle sinoćnjih dešavanja pitanje je da li će 39-godišnjak iz Varšave i ubuduće sarađivati sa FS Grčke.

Ove nedelje trebalo je da sudi duel AEK-a i Arisa u četvrtom kolu plej-ofa, međutim, umesto njega pravdu će deliti domaći arbitar Aristotelis Dijamantopulos, pozvan na dužnost neposredno pred utakmicu zbog incidenta u kom je Poljak učestvovao po sletanju u Atinu.

Izabrane vesti

Naime, grčki mediji preneli su da je Račkovski doputovao u alkoholisanom stanju i izazivao nerede na aerodromu, ali on tvrdi da je to laž. U saopštenju je naveo da je zapravo on taj koji je bio napadnu od pijanog navijača Panatinaikosa, kom se očito zamerio u nekom od ranijih mečeva grčkog prvenstva.

"Po sletanju u Atinu napadnut sam od strane Panatinaikosovog navijača. Pljunut sam i udaren. Čovek je bio pijan i rekao je da me će uništiti u medijima. Ustao je sa svog sedišta, rekao mi da je iz Panatinaikosa i da će me uništiti. Bio je u alkoholisanom stanju i agresivan", naveo je Račkovski.

Poljak, koji je bio u društvu svojih pomoćnika, ističe i da nije tačna informacija da je sve pokušao da sakrije od Fudbalskog saveza Grčke.

"Hteli smo da odemo u policiju, ali nam je čovek iz obezbeđenja rekao da bismo proveli celu noć u stanici, a sutra nas čeka važna utakmica pa je bolje da idemo u hotel".

Istraga će utvrditi ko je zaista kriv, a činjenica je da Pavel Račkovski neće suditi današnji okršaj na OPAP areni u Atini.

GRČKA 1, PLEJ-OF - 4. KOLO

Nedelja

17.00: (1,28) AEK (5,40) Aris (12,0)

19.30: (1,15) PAOK (7,75) Volos (19,0)

20.00: (2,70) Panatinaikos (3,00) Olimpijakos (2,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Grčka 1Pavel RačkovskiArisAEKAEK AtinaPanatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara