Napad na autobus Gremija (©Reuters)
Napad na autobus Gremija (©Reuters)

Gremio igra prvi put posle napada huligana, dovoljan mu je remi da prođe u drugu fazu

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.03.22. | 22:50

Tim iz Porto Alegrea gostuje Mirasolu, koji je u dobroj formi u okviru prve runde Kupa Brazila

Za sve postoji prvi put. Mirasol i Gremio izlaze na teren noćas na stadionu Žoze Marija de Kampos Maja, u duelu prve faze Kupa Brazila. Biće to premijerni okršaj ovih timova u istoriji.

U prvoj rundi najmasovnijeg takmičenja u Brazilu tim koji igra kod kuće mora da pobedi da bi prošao u narednu fazu. Odnosno, Gremio može da izvuče remi koji mu automatski garantuje klasifikaciju u narednu fazu, gde su već drugačija pravila. Za Mirasol je važna samo pobeda. Onaj koji slavi u ovom dvoboju u drugoj fazi će se suočiti sa Azuriz PR-om koji je eliminisao Botafogo SP.

Izabrane vesti

U svom drugom učešću na Kupu Brazila, Mirasol nastoji da prvi put prođe u drugu rundu pošto su prošle sezone Lavovi eliminisani od RB Bragantina. U tekućoj sezoni, Mirasol može da se pohvali brojkama koje razveseljavaju njegove navijače: četiri pobede, četiri remija i jedan poraz u devet utakmica u državnom šampionatu Paulista. Postigao je 16 i primio 11 golova.



01

.30: (3,10) Mirasol (3,20) Gremio (2,25)



Mirasolova dobra kampanja u sezoni izazvala je interesovanje drugih klubova. Tako je na primer, trener Eduardo Baptista dogovorio sve sa Žuventudom, člana Serije A, da preuzme kormilo po završetku Pauliste. Ostali igrači, kao što su vezista Luis Ojama i napadači Fabrisio Danijel i Zeka, trebalo bi da napuste ekipu po završetku sezone.

Gremio stiže posle odlaganja klasika Gre-Nal prošle subote, zbog napada huligana Internasionala na klupski autobus. Vilasanti, koji je pogođen kamenom, nije u konkurenciji za meč. Trikolori su lideri Gaušaa i noćas ih drugi put predvodi strateg Rodžer Mašado koji je nedavno zamenio Vagnera Mansinija. Kup Brazila je finansijska nada za Gremio, koji će ove godine da igra u Seriji B.

Šef struke domaćih Baptista bi trebalo da ima sve igrače na broju. U pet utakmica odigranih kod kuće u sezoni, Mirasol je dobio tri i dva puta remizirao. Među najvećim adutima su iskusni vezisti Kamilo i Luis Ojama, kao i napadački dvojac Fabrisio Danijel i Zeka, koji su zajedno postigli 10 od 16 golova tima ove sezone.

S druge strane, Mašado nije u situaciji da koristi glavnu žrtvu napada na autobus Gremija, Paragvajca Vilasantija, koji je zadobio potres mozga. Dijego Souza se oporavio od bola u mišiću i trebalo bi da počne utakmicu. Benitez se takođe vraća posle povrede i mogao bi da bude novi u Rodžerovom timu.

KUP BRAZILA - PRVA FAZA

Utorak

23.00: (3,60) Moto Klub (3,30) Šapekoense (2,00)

23.00: (1,90) Pouzo Alegre (3,30) Parana (4,00)

Sreda

01.30: (3,10) Mirasol (3,20) Gremio (2,25)

01.30: (4,70) Souza PB (3,30) Gojas (1,77)

19.30: (3,10) Seilandija (3,10) Londrina (2,30)

23.00: (4,10) Noroeste (3,30) Operario PR (1,87)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup BrazilaMirasolGremio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara