Navijači Gremija (©AFP)
Navijači Gremija (©AFP)

Gremio sa skromnim ulaganjima pred ulaskom u finale

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.03.24. | 23:03

Velikan iz Porto Alegrea brani gol prednosti u revanšu polufinala šampionata Gaušo proti Kašijasa

Preostalo je još nešto manje od tri sedmice do početka nadmetanja na nacionalnom fudbalskom nivou, kada će startovati četiri najača ranga u Brazilu, odnosno Serije A, B C i D. S druge strane, to znači da se savezna prvenstva polako privode kraju, a u većini slučajeva učesnici finala su već poznati. Prethodne noći, dobili smo i prvog finalistu u državi Južni Rio Grande, a to je Žuventud, dok je noćas (01.00) na programu i drugi polufinalni meč šampionata Gaušo, između Gremija i Kašijasa, koji će odlučiti ko će se plasirati u finale državnog prvenstva.

U prvom obračunu sa Kašijasom na stadionu Fransisko Stedile, odigranom pre deset dana, ekipa trenera Renata Gauša slavila je rezultatom 2:1, i sada im je dovoljan čak i nerešen ishod kako bi se dokopali sedmog uzastopnog finala saveznog prvenstva Gaušo gde se već nalazi Žuventud, koji je prethodne noći napravio ogromno iznenađenje eliminisavši Internasional posle penal završnice.

Izabrane vesti

Gremio, iako ovdašnji velikan, nije tako istaknut tim u brazilskom fudbalu ove sezone, a čak nije bio ni favorit za osvajanje državnog šampionata u Rio Grande do Sulu, gde uvek ima poređenja sa svojim rivalom Internasionalom. Međutim, stvari su se drastično promenile kada su Trikolori iz Pampasa saznali da će u finalu umesto njihovog najvećeg rivala igrati Žuventud.

Sa veoma skromnim ulaganjima za ovu sezonu, ekipa je uspela da napravi napredak u poslednjem delu državnog prvenstva. Uspeli su da povežu nekoliko utakmica sa dobrim ofanzivnim kapacitetom, a već u prvom meču polufinala protiv Kašijasa tim je pokazao produktivniju igru, posebno u drugom poluvremenu. Ipak, u defanzivi to je sastav koji ostavlja mnogo prostora, ima sredinu koja nije baš borbena, i uglavnom ne prolazi kroz meč bez primljenog gola.

01.00: (1,45) Gremio (4,00) Kašijas (7,00)

Prepoznatljiva plavo-belo-crna trobojka sada ima tri uzastopne pobede, uključujući i kraj kvalifikacione faze, pobedivši na svom terenu Guarani iz Bažea sa 4:1, a zatim i kao domaći tim savladali su Brazil de Pelotas, u četvrtfinalu sa 2:0. Pred ovaj meč, Renato Gaušo ima ozbiljan problem, jer se još ne zna ko će biti startni golman, pošto neće moći da računa na Vilasantija, kao ni na napadača Kristalda, tako da će po svemu sudeći ovo biti još jedna utakmica u kojoj će ekipa imati određeni disbalans između napada i odbrane.

Kašijas će, zauzvrat, pokušati da izvrši nemoguću misiju, i pokuša da nadomesti zaostatak iz prvog meča, gde mu je potrebna barem minimalna pobeda kako bi dvomeč odveo u penal završnicu. Tim iz Južnog Kašijasa ne prolazi kroz dobar trenutak i pored poraza u prvoj utakmici državnog polufinala, eliminisan je i u drugoj fazi Kupa Brazila. Ipak, sastav Arželika Fuksa je tom prilikom odigrao odličnu utakmicu protiv Baije, uspevši da izvuče rezultat 2:2, tražeći svoju šansu kroz jedanaesterce. Ali tim sa planina Rio Grande do Sula je na kraju izgubio, i pre nego što startuje Serija C brazilskog prvenstva, samo im je državno prvenstvo ostalo u igri.

U prvom meču Kašijas je odlično počeo, gomilao je prilike protiv Gremija, iskoristio pragmatizam protivnika, ali se zaustavio na golmanu Kaikeu. Gremio je sporadičnim golom uspeo da povede preko Kristalda, a na pas i proigravanje Vilasantija. Međutim, ovoga puta obojica aktera neće biti u opticaju. Kašijas je imao još neke prilike u prvom poluvremenu, ali je u drugom delu meča poklekao.

Fizička priprema je na kraju išla u korist Trikolora, koji je počeo više da kontroliše igru i time je stvarao više šansi za gol. Iz penala, u 68. minutu, Dijego Kosta je duplirao vođstvo svog tima, a domaćin je do kraja susreta uspeo da umanji poraz, autogolom Eduarda Santosa. Ovaj pogodak je ostavio ekipu u životu, ali će imati težak zadatak i sigurno neće moći samo da deluju defanzivno, jer remi im donosi samo izbegavanje poraza, ali ne i eliminacije.

------------

Meč iz Porto Alegrea u okviru šampionata Gaušo možete da gledate i da se kladite na sajtu mozartbet.com. Dovoljno je samo da se regustrujete, a registracija je besplatna.

------------

BRAZIL, GAUŠO - POLUFINALE, REVANŠ

Sreda

01.00: (1,45) Gremio (4,00) Kašijas (7,00), prvi meč 2:1

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

GremioBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara