Grizman (©Reuters)
Grizman (©Reuters)

Grizman pravi problem Atletiku: Želim da igram na Olimpijskim igrama

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.02.24. | 11:08

I to samo dve nedelje posle nastupa na Evropskom prvenstvu

Pomalo neočekivano Atletiko Madrid suočio se sa problemom za početak sledeće sezone – Antoan Grizman želi da igra za reprezentaciju Francuske na Olimpijskim igrama u Parizu!

S obzirom na to da Igre ne spadaju u zvanični FIFA termin, Grizmanu će biti neophodno da dobije dozvolu Atletika da bi mogao da igra na najvećoj svetskoj smotri sportista. A, pitanje je da li su Jorgandžije spremne da ga puste na to takmičenje koje u svetu fudbala baš i ne zauzima neko visoko mesto.

Izabrane vesti

Problem je što će Grizman najpre od sredine juna do sredine jula braniti boje Francuske na Evropskom prvenstvu. A, Olimpijske igre kreću samo dve nedelje kasnije i traju do 11. avgusta. To znači, suštinski, da jedan od glavnih igrača Atletika neće ni imati letnji odmor, da će tri meseca provesti na terenu, od juna do avgusta, a onda bi trebalo tako umoran i isceđen da se priključi Madriđanima na startu španskog prvenstva, koje je zakazano za 17. avgust.

Veliko je pitanje da li će Atletiko da pristane na takav scenario, ali Grizman je u intervjuu za francuski „Le Mond“ poručio da je spreman da ide do kraja u borbi da dobije dozvolu da igra na OI.

„Uradiću sve što je u mojoj moći da nastupim na Olimpijskim igrama. Igrati na Igrama u Parizu je nešto posebno. Poznajem svoje telo, imamo najbolje fiziotarapeute na svetu, tako da ne postoji nijedan razlog za brigu“, istakao je Grizman.

Svaka reprezentacija na Igrama sačinjena je od igrača ispod 23 godine, kojima mogu da se pridruže najviše trojica starijih. Kilijan Embape je najavio da će igrati u Parizu za Francusku, a sada mu se priključuje i Grizman. S klupe će ih predvoditi selektor Tijeni Anri.

A, posle toga će se Embape i Grizman zajedno uputiti u Madrid, ali na dve različite strane grada.

„Kilijan će biti dobro dočekan u Madridu. Biću srećan kada budemo igrali jedan protiv drugog u španskom derbiju“, poručio je Grizman.


tagovi

Antoan GrizmanAtletiko MadridFudbalska reprezentacija FrancuskePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara