Jozua Kimih i Robert Levandovski (©Reuters)
Jozua Kimih i Robert Levandovski (©Reuters)

Grojteru ni detelina sa četiri lista ne može da pomogne: Bajern trese mrežu na svakih 17 minuta

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.09.21. | 10:08

Surov je bio bavarski gigant na poslednjih sedam utakmica, pa se timu iz Firta ne piše dobro pred večerašnji dvoboj na premijeri 6. kola Bundeslige

Uvod u šesto kolo najvećeg nemačkog ranga trebalo bi da ima relativno jasan tok. Posle uvodnog remija u Gladbahu, Bajern je počeo sa prikupljanjem nagrada i namerava da doda još ti boda na svoj konto u Firtu. Tamo večeras gostuje novajliji, koji je na poslednjem mestu sa jednim bodom (20.30).

Bajern će morati da pređe nekih 180 kilometara u okviru uvertire 6. runde Bundeslige, kako bi stigao do novajlije Grojtera, gde namerava da nastavi da sprovodi teror. Bavarski gigant je u sjajnoj formi od trijumfa u Superkupu Nemačke i sigurno ne želi da prekida seriju od sedam pobeda zaredom. Domaći tim neće imati apsolutno ništa da izgubi u ovom susretu.

Izabrane vesti

20.30: (20,0) Grojter (12,0) Bajern (1,12)

Minhenski klub blista, pogotovo u ofanzivi. U poslednjih sedam duela na svim frontovima uvek je postizao barem tri gola za devedeset minuta. Tokom ovog perioda postigao je 37 golova (!), pa u proseku na svakih 17 minuta trese mrežu. Verovatno najteži test ikada čeka njegovog domaćina. Držati Bajern pod kontrolom jednostavno će biti prilično izazovno za Detelinare. Gostujući strateg Julijan Nagelsman ne može da ima nikakve druge aspiracije osim pobede. Njegov tim u Sportparku Ronhof ima ulogu jasnog favorita.

"Nameravamo da ostanemo na vrhu tabele. Ali, još imamo prostora za napredak. Verujem da možemo da budemo još bolji. Ne želimo nikoga da potcenimo", rekao je doskorašnji strateg Hofenhajma i RB Lajpciga. Ovakav mali lokalni bavarski derbi se poslednji put odigrao 2012. i 2013. U to vreme Bajern nije imao većih problema. U oba slučaja je pobedio i nije primio gol. "Jednostavno ne možemo da priuštimo da izgubimo bodove. Moramo da ugrabimo sve da se približimo našem jedinom cilju, a to je osvajanje prvenstva, a samim tim i 10. uzastopna ligaška titula", poručio je Nagelsman.

--------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------------

Domaći tim je do sada zabeležio četiri poraza i jedan remi, i logično, nalazi se na dnu tabele. Definitivno nije moguće reći da bi sada mogli da nađu put do prvog skalpa.

"Za nas je ovo takmičenje najveći izazov. U Nemačkoj ne postoji veće. Bajern će od početka preuzeti kontrolu. Moramo da se oslobodimo okova i budemo hrabri", reči su Štefana Lejtla, trenera deteline sa četiri lista.

Što se kadrovske situacije tiče, Nagelsman neće moći da računa na povređene Komana, Tolisoa i Ulrajha, dok domaćin na raspolaganju nema Junga, Kera i Ngankama.


tagovi

BundesligaBajern MinhenGrojter

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara