Žoao Mutinjo (Foto: Reuters)
Žoao Mutinjo (Foto: Reuters)

Grujićeva konkurencija sve brojnija: Žoao Mutinjo posle deset godina ponovo u Portu

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.08.23. | 06:46

Iskisni vezista se posle epizoda u Monaku i Vulverhemptonu vraća na Dragao

Anhel Di Marija je ovog leta, trinaest godina pošto je napustio Luž, odlučio da se vrati u Benfiku, tamo gde je izgradio ime, a na identičan potez odlučio se i Žoao Mutinjo. Veliki povratak sprema se i na Dragau, vremešni vezista ponovo će obući dres Porta!

Kako tvrdi portugalski Rekord, Mutinjo je blizu dogovora sa Zmajevima oko jednogodišnje saradnje. Pomenuti izvor tvrdi da 36-godišnji vezista nijednog trenutka nije bio prioritet Serža Konseisaa, ali je Porto iskoristio činjenicu da je Portugalac bez ugovora i njegovim povratkom poželeo da kruniše prelazni rok u kojem je ozbiljno pojačao vezni red.

Izabrane vesti

Marka Grujića po svemu sudeći čeka novo dokazivanje portugalskom stručnjaku. Porto je ovog leta ostao bez Mateusa Uribea, ali je već doveo dvojicu veznih fudbalera: Nika Gonsalesa iz Barselone za 8.400.000 evra i 400.000 evra jeftinijeg Alana Varelu iz Boke Juniors. Pride je od ranije u timu i odlični Stiven Eustakio. Povratak Mutinja predstavljao bi šlag na torti.

Rekord piše da je predsednik Brage Antonio Salvador takođe pokušao da angažuje bivšeg vezistu Vulverhemptona i Monaka, ali bi, s obzirom na troškove koje sa sobom nosi Mutinjo, dželat TSC-a bio u mogućnosti da potpiše Portugalca tek u slučaju kvalifikovanja u Ligu šampiona.

Predsednik Porta Pinto da Kosta iskoristio je priliku dok su Bragi ruke vezane, kontaktirao Mutinja i u sredu dogovorio njegov povratak u klub u koji je 2010. godine stigao iz Sportinga za 11.000.000 evra.

Za Porto je odigrao 140 utakmica, postigao 10 i namestio još 31 gol. Potom je pet godina nastupao za Monako, isto toliko i za Vulverhempton sve dok mu ovog leta nije istekao ugovor sa engleskim klubom. Ipak, najveći trag ostavio je u Sportingu u kojem je za šest godina u prvom timu zabeležio 243 meča, postigao 30 golova i namestio jedan manje.


tagovi

Žoao MutinjoPortoLetnji prelazni rok 2023Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara