Trenutak odluke, gol Azara (© AFP)
Trenutak odluke, gol Azara (© AFP)

Gubiš u produžetku, imaš igrača manje, u „smrt“ takmičenju... Nema problema, Real ima super rezerviste (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.01.22. | 21:38

Preokret nad Elčeom za plasman u četvrtfinale – 2:1

Moćan. Izgleda i – nepobediv. U nedelju je osvojio Superkup u Saudijskoj Arabiji, deluje da će u maju osvojiti La Ligu, tad će biti poznat i pobednik Lige šampiona (uvek je u krugu favorita), a izgleda da se Real nameračio i na Kup kralja. Iako je u pitanju takmičenje u kome se redovno muči, iako se u Alikanteu ljuljao kao list na vetru, našao je način da se tek posle produžetaka plasira u četvrtfinale – 2:1 (0:0, 0:0).

Najviće blagodareći drugopozivcima. Uveo je Karlo Ančeloti desetak minuta pre kraja osnovnog dela otpisanog Iska, na početku produžetka zaboravljenog Danija Sebaljosa i „pokvarenog“ Edena Azara. Baš njih trojica su se postarala za preokret za samo sedam minuta, još u trenucima kad se posle isključenja Marsela i prednosti domaćina (pogodio Gonzalo Verdu) činilo da ekipi italijanskog stratega nema spasa.

Izabrane vesti

Pogotovo što je ovo takmičenje u kome se redovno muči. Poslednji put je podigao pehar još 2014. zahvaljujući onom sprintu Gereta Bejla protiv Barselone, otad ispadao od Atletika u osmini finala, Seltee, Leganesa i Sosijedada u četvrtfinalu, Barselone u polufinalu, lane nije prošao ni nižerazredni Alkojano na startu, jednom je izbačen zbog administarativnog propusrta (Denis Čerišev igrao proitiv Kadiza sa tri žuta kartona), međutim, sad želi – sve.

Bez Karima Benzeme i Tiba Kurtoe (ni u protokolu), sa Tonijem Krosom i Lukom Modrićem u ulozi rezervista (ušli tek kad je „gorelo“) Real je preživeo teško gostovanje najviše usled činjenice da ima dugu klubu. Patio je, delovao potrošeno odlaskom u Saudijsku Arabiju, suočavao se sa eliminacijom, a onda je varskrsao. Najpre snalažljivost Iska posle dodavanja Sebaljosa za povratak u igru početkom drugog produžetka, onda bespotrebno istrčavanje golmana Aksela Vernera, minijatura Azara i podsetnik da Belgijanac može da igra važnu ulogu.

Put ka trofeju se nastavlja...

Mogao je lako da se završi. Niti su Brazilci Rodrigo i Vinisijus bili hitri kako umeju, niti je Luka Jović za 79. minuta – upravo je srpski reprezentativac prepustio mesto Isku – ušao u neku veliku šansu. Elče je izgledao energetski bolje, znao kad da se zatvori, kad da napadne, a pošto je uveo meč u produžetka, istrčavanjem kontri je najviše naudio favoritu. Jedna takva rezultirala je isključenjem Marsela, a iz faula brazilskog beka izrodila se šansa koju je Gonzalo Verdu poslao u mrežu uz pomoć Sebaljosa (skrenuo je iza leđa Andreja Lunina koji je ranije ukrotio „slobodnjak“ Đerarda Gumbaua).

Čak je u 120. minutu sastav Fransiska Rodrigeza poentirao za 2:2, ali je pogodak Fidela poništen zbog faula nad Lukasom Vaskesom, a Real preživeo dramu i ide po sve trofeje.

KUP KRALJA, OSMINA FINALA

Subota

Majorka - Espanjol 2:1 (1:0)

Hihon - Kadiz 0:0, penalima 2:4

Đirona - Rajo Valjekano 1:2 (1:1)

Betis - Sevilja 2:1 (1:1)

Nedelja

Atletiko Baleares - Valensija 0:1 (0:1)

Sreda

Real Sosijedad - Atletiko Madrid 2:0 (1:0)

/Januzaj 33, Serlot 47/

Četvrtak

Elče – Real Madrid 1:2 (0:0, 0:0)

/Verdu 103 – Isko 108, Azar 115/

Atletik Bilbao – Barselona, u toku


tagovi

Real MadridKup kraljaElče

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara