Gudelj (© Reuters)
Gudelj (© Reuters)

Gudelj uopšte nije trebalo da puca penal: Trener Sevilje ljut što se Suso nije javio

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.08.23. | 11:34

Mendilibar podigao glas i protiv doskorašnjeg direktora, Monćija

Nemanja Gudelj ima petlju, Suso je očigledno nema. Sudeći prema dešavanjima s kraja penal serije u Atini, defanzivac Sevilje je samo učvrstio pozciju startera u osvajaču Lige Evrope, dok je krilni napadač ugorzio ionako loš status rezerviste.

Sve se to može lako zaključiti na osnovu reči Hosea Luisa Mendilibara, ogorčenog što Suso nije preuzeo odgovornost u petoj seriji jedanaesteraca protiv Mančester Sitija za pehar Superkupa Evrope. Šef stručnog štaba se tome nadao, pošto je u nadoknadi povukao sa terena Jusefa En Nesirija i Erika Lamelu kako bi sa 11 metara pucali Rafa Mir i Suso. Snažni špic je bio precizan, a nekadašnji igrač Milana se čak nije ni javio da šutira, što je ostavilo Gudelja kao momka koji je podigao ruku.

Izabrane vesti

U redu, uzdrmao je prečku, ali je pokazao karakter. Ne kažemo to samo zato što je Srbin, nego što je istina. Suso se uprpio, precizira Mendilibar.

Pogrešio sam što sam u trećem minutu nadoknade izveo Lamelu. Da ostao na terenu, Argentinac bi šutnuo peti penal. Mislio sam da će onaj ko uđe umesto njega pucati, jer je odmorniji, svežiji. Suso se prosto nije javio. I više neću da govorim o njemu“, ljut je bio Mendilibar.

Suso nije jedini prema koma je iskusni trener usmerio oštricu kritike. Drugi je doskorašnji pretpostavljeni, Ramon Rodriges Monći, sportski direktor koji je letos napustio Španiju i počeo mandat kao funkcioner Aston Vile, u koju pokušava da dovede Argentinca Markosa Akunju. Očigledno, bez znanja Sevilje.

Prošle sezone sam rekao da želim da svi dobri fudbaleri ostanu u Sevilji, ali pojedinci sa raznih strana zavlače nos u našu ekipu. Normalno je da sad neki momci žele da odu, jer funkcioneri drugih klubova razgovaraju sa igračem, a ne sa klubom. Time zagorčavaju život nama i obmanjuju fudbalera. A Akunja ima ugovor još dve godine. Neprestano nam govore da je ovakav način ponašanja (pregovori iza leđa kluba) podložan sankcijama, ali ih ja ne vidim“, kivan je Mendlibar.

S razlogom.


tagovi

SeviljaNemanja GudeljHose Luis Mendilibar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara