Gudvin simultankom odveo Adelajd u polufinale plej-ofa

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.05.23. | 17:40

Najbolji igrač i kapiten tima iz Južne Australije postigao oba gola u pobedi protiv Velingtona. Junajtedu na putu do finala stoje još samo Marinersi

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sidneja)

Još jednom je Kreg Gudvin potvrdio klasu kada je to bilo najpotrebnije. Kapiten i najbolji igrač Adelajd Junajteda sa dva gola je položio na pleća Velington Finiks i odveo svoj tim u polufinale plej-ofa A-lige – 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Reprezentativac Australije je pružio pravu simultanku u preliminarnoj rundi doigravanja i probudio nadu Crvene armije da bi njihovi miljenici ove sezone mogli da ponove podvig iz 2016. godine, kada su za sada jedini put osvojili šampionsku titulu u Australiji.

Gudvinova solo-tačka u u 19. minutu podigla je domaću publiku na noge; prvo je dvaput „zalomio“ Eliota, a zatim poslao neodbranjiv šut u suprotnu stranu gola Finiksa.

Gosti sa Novog Zelanda svojski su se trudili da vrate rezultatsku ravnotežu u meč, ali su se njihovi naleti odbijali od zid koji je postavio trener domaćih Karl Vert. Ruku na srce, nisu imali ni sreće, jer su stativa i golman Džo Gauči zaustavili najbolji pokušaj Finiksa, u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Konačno, snovi igrača Velingtona o plasmanu u polufinale rasrpršeni su u 65. minutu, kada je munjevitu kontru istrčao 16-godišnji Nestori Irakunda, Adelajdovo čudo od deteta kojem se proriče i lepa karijera u ligama petice. Hitronogi napadač projurio je sredinom terena i u pravom trenutku uputio pas prema Gudvinu, koji je kao stari lisac ispratio akciju saigrača i iznudio penal koji je skrivio nes(p)retni Eliot, tragičar prvog preliminarnog meča australijskog plej-ofa.

Gudvin je kod izvođenja najstrože kazne bio hladan kao špricer i sa 11 metara „bocnuo“ loptu po sredini gola gostiju za konačnih 2:0. Adelajdov stadion je ostao neosvojiva tvrđava za ekipu Finiksa, koja je samo četiri puta u istoriji međusobnih duela sa tog terena izašla kao pobednik.

Adelajd Junajted će u polufinalu igrati protiv Central kosut Marinersa koji su im veliki dužnici od prošlog vikenda, kada su im pobedom od 4:1 u poslednjem kolu „preoteli“ drugo mesto i direktan plasman u završnicu.

Prvi od dva meča polufinala zakazan je za nedelju, 14. maj, na Kupers stadionu u Adelajdu, a revanš je šest dana kasnije u Gosfordu.

U drugo polufinale direktno se plasirao pobednik lige Melburn Siti, koji čeka boljeg iz sutrašnjeg gradskog derbija između Vonderersa i Sidneja (11.45).

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

AdelejdVelington FiniksAustralijaAustralija 1A liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara