Majkl Morison (©Reuters)
Majkl Morison (©Reuters)

Guglali smo da vidimo ko je Paunović, a onda smo iznenadili i sebe

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 10:13

Reding gazi ka plej-ofu Čempionšipa

Proleće 2013. godine je bio poslednji period kada je Reding igrao u Premijer ligi Engleske.

Iako je probao da se munjevito vrati već naredne godine, što uglavnom pokušavaju maltene svi kad ispadnu iz lige, ostao je do danas da se bori u Čempionšipu i da traži put ka elitnoj diviziji.

Izabrane vesti

Samo jednom od tada Reding je bio blizu, pre četiri godine kada ga je vodio Jap Stam i kada su plavo-beli došli do finala baraža, ali je tog dana Fulam bio bolji penaldžija. U prethodne tri sezone Reding nije uspevao da preskoči 14. mesto. I zato su igre ove sezone i to pod komandom „anonimnog“ Veljka Paunovića, kako su videli srpskog stručnjaka kada je došao u klub, veliko iznenađenje za sve.

Čak i za igrače Rojalsa.

Ljudi su guglali da vide ko je Paunović. Videli smo da je bio trener Čikago Fajera, ali kao igrač se uvek pitate kako će se snaći u Čempionšipu. Sledećeg dana smo imali prvi trening s njim i sve je izgledalo kao prvi dan u školi“, pričao je Majkl Morison za Gardijan.

A, onda je „nepoznati“ Paunović našpanovao Reding da ima najbolji start sezone u istoriji kluba.

„Iznenadili smo i samo sebe, iako smo bili svesni da imamo neke vrlo talentovane igrače. Kada god sam ranije pričao sa ljudima iz fudbala, čudili bi se zašto smo uvek bili u zoni ispadanja, a imali smo jako dobre timove. Niko nije očekivao od nas da tako dobro startujemo ove sezone i niko nije očekivao da tako nastavimo, da ostanemo u vrhu“.

Nakon 35 utakmica, a ostalo je još 11 do kraja sezone, Reding se drži na mestu koje vodi u plej-of. Ako tu ostane, biće to prilika i Majklu Morisonu da zaigra u Premijer ligi.

Poslednji put kada sam imao ovako dobru priliku da se plasiram u elitu je bilo dok sam nosio dres Lestera i izgubili smo polufinale baraža od Kardifa (2010. godina). Sada objašnjavam momcima da ovo što nam polazi za rukom ove sezone ne dešava se svake godine. Ovo je odlična prilika i želim da je zgrabim s obe ruke“, poručio je Majkl Morison.

Reding je vezao tri pobede u tri prethodna kola, a u naredna dva ga čekaju gostovanja kod Notingem Foresta i Birmingema.


tagovi

RedingVeljko PaunovićČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara