Gumari bi da pobegnu od ugroženih, a Leskovčani da se kući vrate pevajući

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.04.21. | 14:39

Poslednji meč 25. kola Prve lige Srbije igra se u Kruševcu između Trajala i Dubočice

Jedni su uplovili u mirnu luku, drugi se njoj nadaju. Trajal i Dubočica večeras će u Kruševcu da odigraju poslednji meč 25. kola Prve lige Srbije sa ciljem da posle njega steknu što bolju poziciju pred finiš sezone. Podsetimo, čak osam najspabije plasiranih timova napustiće drugi rang po okončanju kampanje, a među ugroženima se trenutno nalaze Leskovčani.

Trjal je vezao dve pobede u prvenstvu posle slavlja nad Jagodinom 3:0 i Železničarom u Pančevu 2:1. To je pulene Gorana Lazarevića smestilo na 10. poziciju, tik iznad zone ispadanja, gde Gumari žele i da ostanu.

Izabrane vesti

19.00: (1,37) Trajal (4,20) Dubočica (9,00)

Šef struke istakao je pred duel sa Dubočicom da je svaki bod važan.

"Narednu utakmicu očekujemo, kao i uvek, spremno, bez kalkulacija. Bitno je da smo ušli u kontinuitet igara i bodova i nadam se da ćemo tako i nastaviti, sa dobrim rezultatima, jer se bliži i završnica prvenstva kada je svaki bod jako bitan. Svi smo angažovani da budemo sto posto fokusirani na ovu utakmicu koja nam je važna kako bismo overili bodove osvojene u Pančevu. Dubočica je tim koji ove godine igra promenljivo, igrači su iskusni i znaju da se takmiče i da svakome naprave problem. Uostalom, svi timovi su ove sezone na približnom nivou", rekao je Lazarević, a prenosi portal krusevacgrad.rs.

Sem Miloševića, opterećenog kartonima, i Đurovića, koji se posle povrede tek priključio treninzima, ostali igrači su spremni da istrče na teren.

Sa druge strane, Dubočica je 10 kola pre kraja prvenastva Prve lige Srbije pozicionirana na 14. mestu sa 27 bodova. Od bezbedne zone dele je pet koraka.

"Što se tiče rezultata, situacija ne može da bude lošija od ove u kojoj se sada nalazimo. Utakmica protiv Trajala je veoma teška, Trajal je veoma ozbiljna ekipa, ali tamo idemo da ostvarimo pozitivan rezultat i da se kući vratimo pevajući", rekao je prvotimac leskovačkog prvoligaša Aleksandar Mitrović, a prenosi portal sportskastranajuga.com.

Svi igrači imaju pravo nastupa. Samo golman Miodrag Mladenović ima probleme sa ligamentima tako da će možda morati da napravi kraću pauzu.

"Gostujemo Trajalu, koji je na svom terenu veoma neugodan protivnik. Ove nedelje smo se pripremali, radili na nedostacima koji su bili primetni u prethodne dve utakmice i nadamo se mnogo boljoj igri i rezultatu. Napadamo sva tri boda i nadamo se pozitivnom rezultatu, kako bismo nastavili borbu za opstanak", optimista je mladi Lazar Mitrović.

PRVA LIGA SRBIJE – 25. KOLO

Subota

Borac Č. – IMT 1:1 (1:0)

/Grbović 31 - Lučić 70/

Budućnost D. – Železničar P. 1:1 (0:0)

/Janjić 64 - Sikimić 74/

Jagodina – Dinamo V. 1:1 (1:0)

/Ilić 36 - Baždarević 74/

Loznica – Radnički SM 2:1 (1:1)

/Komarčević 16, Milinković 58 - Pejović 23/

Radnički K. – Kabel 0:0

Žarkovo – Radnički P. 1:0 (0:0)

/Karišić 90/

Zemun – Grafičar 1:2 (0:0)

/Paunović 64 - Marjanović 78, Kempel 83/

Kolubara – Sloga K. 2:1 (1:1)

/Vasiljević 8p, Stojanović 90 - Ilić 20/

Nedelja

19.00: (1,37) Trajal (4,20) Dubočica (9,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeFK TrajalTrajalDubočica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara