Džonatan Dejvid (©Reuters)
Džonatan Dejvid (©Reuters)

Gurvenek se uplašio Lorijana, naterao je Dejvida da se brzo vrati iz Kanade

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.09.21. | 14:03

Lil u petak od 21.00 časova gostuje timu Kristofa Pelisijea, na otvaranju 5. kola francuske Lige 1. Promo kvota u Mozzartu na pobedu Lila je 2,45

Ova generacija Lila je, po svoj prilici, bila „one hit wonder“. Ono što su u muzičkom žargonu bendovi koji su se proslavili jednom pesmom, a onda potpuno „nestali“, to su Doge u fudbalskom smislu. Svoj jedan čudesni hit momci sa severa Francuske su odsvirali prošle sezone, kada su šokirali planetu i osvojili titulu u Francuskoj. Ove teško da takav uspeh oni zamišljaju i kada maštaju, što pokazuju njihovi rezultati posle prvih pet kola Lige 1.

Iz četiri utakmice Lil je sakupio pet bodova. Dovoljno samo za 10. poziciju. Svoj položaj probaće da popravi u petak od 21.00 časova, na otvaranju 5. kola šampionata Francuske sa Lorijanom.

Izabrane vesti

21.00: (3,10) Lorijan (3,20) Lil (2,45)

Remizirao je Lil sa Mecom (3:3) i Sent Etjenom (1:1), izgubio od Nice (4:0) i konačno u prošlom kolu savladao Monpelje sa 2:1. Tim trijumfom se izjednačio na tabeli sa Lorijanom, koji je takođe ostvario učinak od pobede, dva remija i poraza.

Dogama je ovo poslednja proba pred nastup u Ligi šampiona, koji ih očekuje u utorak sa bundesligašem Volfsburgom. Njihov novi strateg Žoslen Gurvenek nije želeo da pričom o elitnom takmičenju pomeri fokus sa večerašnje utakmice.

Neću pričati o Ligi šampiona, imamo vremena za to tokom vikenda. Sve utakmice su teške, svi timovi moraju da tempiraju formu za svoje timove. Biće dobar izazov, uradili smo šta smo morali da bismo pobedili Monpelje pred odlazak na reprezentativnu pauzu. Sada smo još odlučniji da se podignemo na tabeli. Lilovo mesto je na vrhu, moramo da se iskupimo za bodove koje smo ispustili“, kazao je Gurvenek.

Prošle sezone je Lil stigao do titule najviše zahvaljujući neverovatnim rezultatima u gostima. Niz od 16 gostujućih mečeva bez poraza i dalje traje, pobedili su na čak 12 njih, a takvu seriju nije imao nikada u istoriji. Lorijan će probati da je prekine.

Reprezentativac Kanade Džonatan Dejvid odigrao je sva tri kvalifikaciona meča za Mundijal, a ekspresno se iz Severne Amerike vratio kako bi se priključio ekipi za večerašnji duel. Gurvenek objašnjava da mladi napadač mora da igra, bez obzira na umor i činjenicu da se našao na terenu u noći između srede i četvrtka.

Treba nam, zato je požurio nazad! Igrao je veoma dobro protiv El Salvadora (3:0), postigao je gol i ostvario asistenciju. Potreban nam je protiv Lorijana“, istakao je Gurvenek.

Oba susreta prošle sezone pripala su Lilu, i to veoma ubedljivo, sa 4:0 i 4:1. U međuvremenu šampion Francuske je ostao bez nekoliko prvotimaca, koji su promenili klubove, tako da se sada ne očekuje tako ubedljiva pobeda. Gosti su favoriti, ali s obzirom na sve što su pokazali ove sezone, ne apsolutni. Nije nerealno da Lorijan izbegne poraz.

-------------------------------------------------------

Meč Lorijan - Lil možete da pratite u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da se registrujete, a registracija je besplatna.


tagovi

Liga 1Francuska Liga 1LilLorijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara