Teofilo Gutijerez (©AFP)
Teofilo Gutijerez (©AFP)

Gusari su preumorni, a Junior je jači za Teofila Gutijereza

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 22:55

Kokimbo brani prednost 2:1 stečenu u Barankilji i nada se prolasku u polufinale Kopa Sudamerikane

Jutrošnja dramatična eliminacija Universidad Katolike iz Kopa Sudamerikane učinila je Kokimbo Unido jedinim "živim" čileanskim timom u međunarodnim takmičenjima, koji će noćas igrati za plasman u polufinale drugog po važnosti kontinetalnog nadmetanja Južne Amerike. U lučki grad Kokimbo stiže Junior iz Barankilje, sa minusom iz prvog susreta u Kolumbiji 1:2.

U utakmici sa Juniorom Gusari imaju priliku, ne samo da stignu do svog prvog kontinentalnog polufinala u istoriji, već i da postanu prva čileanska ekipa koja se našla među četiri najbolja na turniru od 2012. Prednost iz prvog duela ne bi trebalo da ih zavarava, kao ni zdravstvena situaciju u redovima Ajkula, jer u završnim fazama najjačih takmičenja pobeđuje onaj koji više želi pobedu.

Izabrane vesti

Duel u Kokimbu bio je pred odlaganjem do pre par dana usled nekoliko slučajeva zaraze virusom korona u taboru Juniora, ali je dobio odobrenje čileanskih zdravstvenih vlasti da se održi. Tako će domaći tim dobiti priliku da nastavi sa dobrim partijama u Kopa Sudamerikani, koja je očigledno prioritet za čelnike ekipe, jer Gusari u prvenstvu Čilea zauzimaju pretposlednju poziciju i na putu su ka potencijalnom ispadanju iz lige.

Takođe, umor bi mogao da bude jedan od otežavajućih faktora za Čileance, jer će Kokimbu ovo da bude peta utakmica u 14 dana. Pre četiri dana zlatno-crni su poraženi sa 1:0 protiv Deportes La Serene u regionalnom klasiku, a prema izveštajima lokalnih medija u pomenutoj konfrontaciji je bilo primećeno fizičko opterećenje koje Gusari imaju.

Sa druge strane, Junior je u osmini finala već bio koban po jednog čileanskog predstavnika, Union La Kaleru, koju je izbacio posle izvođenja jedanaesteraca, ali sada se ekipa iz Barankilje suočava sa manjkom samopuzdanja usled ispadanja iz polufinala prvenstva Kolumbije od Amerike iz Kalija.

Kao i Kokimbo, i Junior je u prilici da potencijalnim plasmanom u polufinale postane jedini predstavnik svoje zemlje u završnici najvažnijih takmičenja na Zelenom kontinentu.

U prvoj utakmici, igranoj na stadionu Metropolitan u Barankilji, Čileanci su slavili sa 2:1 pogonima Džoa Abriga i Lautara Palasiosa, dok je Migel Anhel Borha ostavio nadu Ajkulama. Dobra vest za Kolumbijce je povratak njihove maksimalne reference u napadu Teofila Gutijereza, koji zbog suspenzije nije igrao u prvom susretu.

Pobednik ovog dvomeča u polufinalu će odmeriti snage sa boljim iz duela Defensa i Hustisija i Baije. U prvoj utakmici Argentinci su u gostima pobedili sa 3:2 i bližu su prolasku među četiri.

KOPA SUDAMERIKANA - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

U. Katolika - Velez Sarsfild 1:3 (0:1) /prvi meč 2:1/

/Aued 68 - Taragona 17, Oreljano 73, Lusero 90+4/

23.15: (2.20) Defensa i Hustisija (3.25) Baija (3.15) /prvi meč 3:2/

Četvrtak

01.30: (3.05) Kokimbo (3.15) Junior (2.30) /prvi meč 2:1/

23.15: (2.05) Independijente (3.10) Lanus (3.70) /prvi meč 0:0/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Teofilo GutijerezKokimbo UnidoJuniorKopa SudamerikanaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara