Pojet (© Reuters)
Pojet (© Reuters)

Gustavo Pojet novi selektor Grčke

Vreme čitanja: 1min | pet. 11.02.22. | 15:54

Cil je plasman na EURO

Najveći uspeh u istoriji Grci su ostvarili sa strancem na klupi, Nemac Oto Rehagel ih je leta 2004. uzdigao na krov Evrope, u međuvremenu su imali poznata i dokazana imena poput Fernanda Santoša ili Klaudija Ranijerija, a sad su se ponovo okrenuli stručnjaku "iz uvoza".

Novi selektor Helena je Gustavo Pojet. Iskusni Urugvajac je potpisao ugovor do kraja kvalifikacija za naredno Prvenstvo Evrope, a u slučaju da izbori plasman na završni turnir saradnja će mu se automatski produžiti do kraja tog takmičenja. Kako javljaju tamošnji mediji, Grci će platiti 600.000 evra, međutim, to je novac namenjen za kompletan stručni štab.

Izabrane vesti

Pojet će na klupi Grčke debitovati u martovskim kontrolnim utakmicama sa Rumunijom u Bukureštu, te Crnom Gorom u Podgorici. Zatim ga očekuje novo izdanje Lige nacija, pa kvalifikacije za EURO.

Na klupi reprezentacije Grčke Gus Pojet je zamenio Holnađanina Džona van Šipa. Prethodno je radio u Brajtonu, Sanderlendu, AEK-u, Betisu, Šangaj Šenhui, Bordou i čileanskoj Univerzidad Katoliki.


tagovi

Fudbalska reprezentacija GrčkeGustavo Pojet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara