Gvardiola i Haland (@Reuters)
Gvardiola i Haland (@Reuters)

Gvardiola: Ne kritikujte Halanda jer će vam zapušiti usta

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.02.24. | 01:41

"Pre ili kasnije, on će dati gol"

Dodao je Erling Haland i Brentford na svoju listu premijerligaša kojima je za ovih godinu i po dana od dolaska u Mančester Siti dao gol. Sada je krug zatvoren, nema više onih koji su se odbranili pod naletom gorostasnog Skandinavca, međutim, umesto o tome kako bez milosti rešeta protivničke golmane, tema proteklih dana, posebno nakon utakmice sa Čelsijem (1:1) više je svojevrsna stagnacija golgetera iz Norveške.

Daleko od toga da je 17 golova u 20 prvenstvenih utakmica, a pet u šest mečeva Lige šampiona, slab učinak, ali u poređenju sa prošlosezonskih 52 pogotka u 53 nastupa može se reći da Erling Haland nije na istom nivou. Posebno to nije bio u pomenutom duelu sa londonskim Plavcima kada iz čak devet šuteva u okvir gola nije uspeo da matira sjajnog Đorđa Petrovića. A mučio se i protiv Brentforda, iz šest šuteva je četiri puta poslao loptu u okvir gola, ali samo jednom precizno.

Izabrane vesti

Doprinela je trenutnoj situaciji povreda stopala krajem prošle godine, zbog koje je 23-godišnji napadač pauzirao skoro dva meseca i propustio 12 mečeva. Istakao je to Pep Gvardiola nakon utakmice.

"Kao mlad nisam bio novinar, ali sećam se saveta jednog prijatelja koji mi je rekao da nikada ne treba kritikovati napadača i golgetera top klase, jer će vam sigurno zapušiti usta kad-tad. Erling je pauzirao dva meseca zbog povrede i još nije najbolje spreman, a i bila je ovo teška sedmica za njega jer je izgubio baku. To nije lako bilo kom ljudskom biću", stao je Sitijev trener u odbranu svog igrača koji mu je svojim pogotkom doneo pobedu.

Gvardiola je objasnio i da je Kevina De Brujnea za meč sa Brentfordom ostavio na klupi jer se Belgijanac požalio na nelagodnost u mišiću noge, pa nije želeo da rizikuje novu povredu igrača koji se tek nedavno vratio na teren posle duge pauze.

"Nije ništa ozbiljno, biće uskoro ponovo sa nama", dodao je Gvardiola.

Engleski novinari su, takođe, pitali Španca zašto nikada nije želeo da postane novinar.

"Zato što sam trener. Moj život je lepši od vašeg. Ništa lično", u svom stilu je odgovorio trofejni strateg.


tagovi

Mančester SitiPep GvardiolaErling Haland

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara