Joško Gvardiol i Ajmerik Laport (©Reuters, AFP)
Joško Gvardiol i Ajmerik Laport (©Reuters, AFP)

Gvardiola pušta pipke ka Gvardiolu, Barselona finansira deo transfera

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.03.23. | 17:41

Katalonski klub želi da iskoristi nezadovoljstvo Ajmerika Laporta zbog male minutaže i dovede levonogog štopera kojeg nema

Uprkos tome što već ima petoricu štopera, Pep Gvardiola želi da dovede još jednog narednog leta. konkretno Joška Gvardiola. Ostrvom ovih dana provejava informacija da je španski stručnjak veliki obožavalac Lajpcigovog defanzivca i da će u predstojećem prelaznom roku biti jedan od ozbiljnijih kandidata da do vrha napuni kasu nemačkog kluba zbog hrvatskog reprezentativca. Međutim, baš iz razloga što bi Gvardiolov transfer zahtevao ogromnu svotu novca, ali i zato što je na Itihadu već gužva na štoperskoj poziciji, nego bi prethodno morao i da ode iz kluba.

Ajmerik Laport je voljan da sam podnese “žrtvu”. Ne zato što želi da učini uslugu Sitiju, već jer je nezadovoljan minutažom u Mančesteru. Francuski štoper daleko je miljama daleko od startne postave kod Gvardiole i mada ima ugovor do leta 2025. godine, Francuz uveliko razmišlja o odlasku iz kluba piše Mundo Deportivo.

Izabrane vesti

A kada je izvor katalonski list, jasno je i gde bi mogao da nastavi karijeru. U Barseloni. Mundo piše da će Laportu, ukoliko napusti Siti, prioritet biti Nou Kamp, a da su čelnici Barse već upoznati sa njegovom idejom. I da su voljni da je sprovedu u delo. Ćavi je, baš kao i Gvardiola, dobro popunjen na štoperskoj poziciji, ali za razliku od starijeg kolege ima problem – nedostaje mu levonogi defanzivac.

Svaki od četvorice Barsinih štopera bolje se snalazi na desnoj strani terena zbog čega je Ćavi ove sezone često morao da eksperimentiše sa Markosom Alonsom. Siti ih s druge strane ima dvojicu, s tim da Nejtan Ake igra najbolju sezonu u karijeri i postao je nezamenljiv, pa je Laport od starta sezone odigrao znatno manje od bilo kojeg drugog štopera u ekipi. Sedam mečeva odigrao je u Premijer ligi, još tri u Ligi šampiona, neuporedivo manje nego prethodnih godina. Ukoliko dođe i Gvardiol, teško da će se Laportov status popraviti. Naprotiv. Stoga i ne čudi što je nezadovoljan, a Siti je samo u prethodnih šest meseci na primerima Žoaa Kansela, Oleksandra Zinčenka i Gabrijela Žezusa pokazao da takvima ne želi da stoji na putu.

Barselona je, podsetimo, prošlog leta pikirala Injiga Martineza, koji bi na kraju sezone mogao da stigne kao slobodan igrač, ali je prema navodima pomenutog izvora zbog sve češćih povreda odustala od 31-godišnjeg Baskijca. Pride je uvidela priliku da ugrabi mlađeg i kvalitetnijeg štopera. Mundo dalje navodi da su čelnici Barse već uspostavili prvi kontakt sa Laportovim agentima tokom kojeg su zaključili da su obema stranama planovi za naredno leto isti.

Naravno, posao je daleko od dogovorenog, prvenstveno jer Barselona prvo mora da dogovori cenu sa Sitijem. Cenu koja ne bi trebalo da bude mala, kako zbog toga što Laport ima ugovor sa Sitijem na još dve sezone, tako i zbog činjenice da ga je engleski klub platio Bilbau 65.000.000 evra. Pride je tu i finansijski fer-plej koji će nesumnjivo otežati posao Kataloncima, mada smo letos videli koliko fleksibilni mogu da budu.



tagovi

Ajmerik LaportJoško GvardiolMančester SitiBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara