Pep Gvardiola (Foto: Reuters)
Pep Gvardiola (Foto: Reuters)

Gvardiolin plan posle Sitija: Voleo bih da vodim tim na Mundijalu

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.02.24. | 17:01

"Voleo bih da doživim iskustvo Svetskog ili Evropskog prvenstva, Kopa Amerika, bilo čega...", izjavio je španski trener

U klupskom fudbalu je žargonski rečeno 'obrnuo igricu'. Mnogi se pitaju odakle Pepu Gvardioli motivacija da svake sezone iznova ide do samog kraja budući da je sa Barselonom, Bajernom i sada Mančester Sitijem osvojio sve što se moglo osvojiti, ali Španac očigledno nema nameru da napusti trenerski posao.

Prošle sezone produžio je ugovor sa aktuelnim šampionom Evrope do leta 2025. godine, a ukoliko potom ne dođe do nastavka saradnje nije Gvardiola bez plana. Još ima neostvarenih ciljeva. Jedan od njih tiče se selektorskog posla.

Izabrane vesti

U razgovoru za brazilski ESPN, trostruki osvajač Lige šampiona otkrio je kako želi da se u jednom trenutku karijere oprobao kao selektor nekog državnog tima.

"Ne znam ko me želi a-ha-ha. Da biste radili u državnom timu moraju da vas žele, isto je kao i sa klubovima", izjavio je Gvardiola, pa dodao:" Kada sam počinjao, nisam razmišljao o osvajanju prvenstva ili Lige šampiona. Mislio sam: ako imam posao - fino. Voleo bih da doživim iskustvo Svetskog ili Evropskog prvenstva, Kopa Amerika, bilo čega... Ne znam kada, za pet, deset ili 15 godina, ali voleo bih da vodim tim na Mundijalu", priznao je Španac.

Gvardiola se prethodnih godina dovodio u vezu sa pojedinim reprezentacijama. Navodno je bio jedna od želja Fudbalskog saveza Brazila, čak je prema pisanju pojedinih medija kontaktiran od strane čelnika Selesaa, ali do zvaničnih pregovora nikada nije došlo. Takođe je cenjen i u reprezentaciji Engleske.

Kako bilo, jednom kada se bude pojavio na 'birou', ne sumnjamo da mu neće manjkati ponuda.


tagovi

Pep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara