Ašraf Hakimi (Reuters)
Ašraf Hakimi (Reuters)

Hakimi: Sa Marokom osećam da sam bitan, u PSŽ-u često istrčim i ne dobijem loptu

Vreme čitanja: 1min | pon. 05.12.22. | 13:25

Igranjem sa plejadom zvezda u Parizu njegova dominacija po čitavoj desnoj strani pala je u senku, ali sjajni Marokanac uživa na Mundijalu

Pre dve godine Ašraf Hakimi bio je jedan od najzaslužnijih fudbalera za titulu šampiona Italije koju je Inter osvojio. Neprestani hvalospevi na račun Marokanca, konstantna priča o najboljem desnom (ving) beku planete i igraču kakve je vrlo teško napraviti, izbrusiti, ma pronaći u modernom fudbalu.

A onda transfer u Pari Sen Žermen leta 2021. vredan 68.000.000 evra i stapanje sa plejadom zvezda u čijoj je senci dobrim delom zamaskirana njegova dominacija po čitavoj desnoj strani. I zato je malo reći da nekadašnji fudbaler Real Madrida uživa u reprezentativnim pustolovinama u Kataru. Njegov Maroko jedno od najprijatnijih iznenađenja grupne faze, a Hakimi jedan od boljih pojedinaca prvog kruga Mundijala.

Izabrane vesti

"U Parizu sam okružen sjajnim fudbalerima kao i u reprezentaciji, ali sa Marokom, imam mnogo značajniju ulogu u igri. Mnogo češće sam u kontaktu sa loptom, osećam da radim važne stvari. U Parizu je drugačije. Ponekad trčim i na kraju ne dobijem loptu. Ovde saigrači pokušavaju da me pronađu. Znaju koliki doprinos mogu da dam ofanzivno i defanzivno i podižu mi samopouzdanje koje pokušavam da im vratim", rekao je Hakimi.

Sa 24 godine Hakimi već ima 57 nastupa za Lavove Atlasa i po osam pogodaka i asistencija i upravo bi on mogao da bude jedan od glavnih pokretača Maroka protiv Španije u istorijskom pohodu na četvrtfinale Svetskog prvenstva.


tagovi

Ašraf HakimiKatar2022Reprezentacija Marokareprezentacija Maroka

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara