(©AFP)
(©AFP)

Hakimi sleteo u Milano, Inter kreće i po ultraofanzivnog levog beka

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.06.20. | 10:56

Konte bi mogao da ima strašan tandem po bokovima

Trenerska filozofija Antonija Kontea je usko vezana za ofanzivne bekove u njegovoj omiljenoj formaciji 3-5-2, a sada bi u Interu napokon mogao da dobije spoljne igrače kakve želi.

Konte je prošlog leta insistirao na dovođenju bočnih igrača i klub mu je doveo Valentina Lazara iz Herte za desnu, a Kristijana Biragija za levu stranu. Austrijanac je razočarao i posle šest meseci je otišao u Njukasl, a Biragi nije ostavio neki posebno dobar utisak, pa je Konte u januaru doveo Viktora Mozesa i Ešlija Janga kao privremena rešenja. Englez je ostavio solidan utisak i ostaće i za sledeću sezonu dok se Nigerijac najverovatnije vraća u Čelsi.

Izabrane vesti

Konte je opet krenuo u potragu za ofanzivnim bekovima i klub je rešio da mu izađe u susret. Transfer Ašrafa Hakimija iz Real Madrida je dogovoren. Marokanac je danas doputovao u Milano gde ga sutra očekuju lekarski pregledi i potpis ugovora. Inter će Realu platiti 40.000.000 evra za desnog beka (plus 5.000.000 evra kroz bonuse) koji je blistao u prethodne dve sezone na pozajmici u Borusiji Dortmund. Real nije mogao da mu garantuje minutažu, a Borusija nije mogla da čeka i dovela je Tomu Menijea iz Pari Sen Žermena kao zamenu. Za Marokanca je bio zainteresovan i Bajern, ali je Inter bio brži, konkretniji i sa platom od 5.000.000 evra po sezoni uz mesto startera je lako ubedio Hakimija.

Inter je u pregovorima izdejstvovao i da Real neće imati povratnu kaluzulu kakvu je ranije imao u slučajevima Danija Karvahala, Alvara Morate i još nekih igrača. Najveći ustupak koji Real može da dobije je pravo preče kupovine u odnosu na ostale klubove, odnosno priliku da Hakimija može da dovede ako izjednači najveću ponudu nekog drugog kluba. Naravno, ako Inter bude želeo da ga proda. Hakimi je u minuloj sezoni postigao 10 golova i upisao devet asistencija na 40 mečeva što dovoljno govori o njegovim karakteristikama, a Inter bi sličnog beka mogao da dovede i na levu stranu.

Italijanski mediji bruje da Inter pokušava da dovede jedno od Atalantinih otkrića – Robina Gosensa. Nemac rođen u Holandiji već treću sezonu igra u Italiji i ove sezone blista u dresu kluba iz Bergama. Došao je kao anonimus pre tri godine na mala vrata iz Heraklesa za samo 900.000 evra i pokazao se kao još jedan pogodak sjajnog Atalantinog skautinga. Savršeno mu leži uloga u Gasperinijevoj formaciji sa trojicom pozadi što je slično sistemu koji neguje Konte. Gosens je ove sezone kao bek postigao čak osam golova i upisao šest asistencija na 25 mečeva Serije A što ga čini najproduktivnijim defanzivcem lige. U Konteovoj viziji je on idealan za levi bok gde su trenutno Jang i Biragi koji bi mogao da bude prodat posle samo godinu dana.

Inter je spreman da ispuni želju trenera i počeo je pregovore sa Atalantom. Klub iz Bergama traži čak 35,000.000 evra za Gosensa i smatra da on ne vredi ništa manje od Hakimija. Interov predlog je da uz novac uključi mladog napadača Sebastijana Espozita i tako smanji novčani deo ponude na oko 20.000.000 evra. Espozito je najbolji produkt Interove škole poslednjih godina, čak je i dobijao šansu kod Kontea, ali je konkurencija jednostavno prejaka. Mladić je shvatio da nema neku veliku perspektivu u Interu i odbio je novi ugovor, a prva se javila Atalanta koja bi mu dala veću minutažu. Inter je spreman da ubaci Espozita u ponudu za Gosensa i čeka se odgovor iz Bergama.

Ako ipak ne uspe u nameri da dovede Nemca, Inter ima i alternativna rešenja poput Emersona Palmijerija kojeg je Konte doveo u Čelsi i Žuniora Firpa koji je višak u Barseloni.


tagovi

Letnji prelazni rok 2020Ašraf HakimiRobin Gosens

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara