Slavlje Norvežana i King koji ljubi Halanda u obraz (AFP)
Slavlje Norvežana i King koji ljubi Halanda u obraz (AFP)

Haland je norveški kralj, ali noćas je kruna kod Kinga: Jermenija primila devet u Oslu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.03.22. | 21:37

Skandinavska selekcija upisala najubedljiviju pobedu u poslednjih 30 godina, Erik Jirka strelac u pobedi Slovačke nad Finskom

Norveška je po uređenju kraljevina, a kada je reč o fudbalu njen kralj je trenutno, a biće tako i u narednoj deceniji, Erling Haland. Jedan od najboljih (mladih) fudbalera današnjice je odigrao briljantno prvo poluvreme protiv Jermenije u kojem je Norveška nagovestila da će prijateljski meč protiv rivala koji joj po kvalitetu nikako nije ravan, iskoristiti za demonstraciju sile. Dva gola je postigao Haland i jedan namestio pre nego što se povredio i zbog toga propustio drugu polovinu utakmice. To nije smetalo Norvežanima da žrtvu koja je na pauzi ozbiljno krvarila, u nastavku i dokusure - 9:0.

Haland bi i večeras, da je ostao na terenu, ostao Norveški kralj, ali kruna je posle meča na stadionu Uleval u Oslu, završila na glavi čoveka koji je prezimenom King i zaslužuje. Iskusni premijerligaški ofanzivac je do odlaska na odmor pogađao dva puta, isto koliko centarfor Borusije iz Dortmunda.

Izabrane vesti

Branila se Jermenija i odolevala do 24. minuta kada je Haland u stilu Zlatana Ibrahimovića akrobatski ćušnuo loptu u mrežu nakon lob dodavanja Elijunusija. U međuvremenu su pogađali King i Torstved, a Norvežani bi se rado odrekli petog pogotka iz sudijske nadoknade prvog dela, samo da im je Haland ostao nepovređen. Start protivnika ga nije sprečio da postigne pogodak, ali je stradao levi zglob - koliko? Ostaje da se utvrdi, ali se zbog povrede nije vraćao na teren.

I pored toga Norveška je uspela da dokrajči rivala i zabeleži najubeljiviju pobedu još od 1992. godine kada je tukla maleni San Marino sa 10:0. Nastavio je King svoj šou, pogodio za 6:0, a nakon golova Deija i autogola Jermenije, napadač Votforda uspeo je da namesti gol Aleksanderu Serlotu za konačnih 9.0. Zanimljivo, od deset udaraca domaćina u okvir gola, devet lopti završilo je u mreži.

Sa večerašnjim het-trikom, King je došao do brojke od 20 golova za državni tim, a od najboljeg strelca Norveške u istoriji Jorgena Juvea deli ga 13 pogodaka. Haland posle dva večerašnja gola može da se pohvali da ima 15 pogodaka na 17 nastupa za državni tim.

Nešto ranije, Slovačka je pobedila Finsku na utakmici odigranoj u Mursiji, a pobedi od 2:0 pogotkom je doprineo nekadašnji veliki promašaj Crvene zvezde Erik Jirka.



tagovi

Norveškareprezentacija Norveške

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara