Markus Rašford (©Reuters)
Markus Rašford (©Reuters)

Halandu na crtu može da stane samo Rašford! Gepardov trk i Veghorstov prvenac anestezirali Forest (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.01.23. | 22:52

Junajted blizu prolaska u finale Liga kupa, Semu Saridžu propala provokacija sa slavljem u stilu Kristijana Ronalda – 3:0

Erik ten Hag je od Markusa Rašforda napravio čudovište, probudio je u njemu zver i podario Mančester junajtedu moćno oružje. Bez ikakvih problema mogao bi engleski reprezentativac da izađe na crtu najboljim sprinterima, ne bi ga posramili, takav trk malo ko ima. A, trenutno je jedini koji može da se na Ostrvu uhvati u koštac sa teror-mašinom Erlingom Halandom.

Otkako je sa sebe zbacio opremu Engleske i vratio se sa Mundijala nema mu ravnog na Ostrvu. Gazi sve pred sobom, “jede” teren i trči kao gepard! Ponovo je preleteo pola terena, vukao je loptu i obišao čuvare u stilu najboljih slalomaša današnjice, i dao deseti gol na poslednjih deset utakmica u svim takmičenjima. Prošao je Notingem Forest na Siti graundu kao Barnli, prodao im je Markus Rašford istu foru, a Vout Veghorst je prvencem bribližio Mančester junajted finalu Liga kupa. Preostala mu je overa na Old Trafordu – 3:0 (2:0).

Izabrane vesti

U strašnoj je formi Markus Rašford. Gol nije dao samo Kristal Palasu od povratka iz Katara, a pride je dopisao dve asistencije. Ruši rekorde, iako ne igra na poziciji “devetke” i prvi je igrač Mančester junajteda još od Karlosa Teveza koji je u jednom izdanju Liga kupa spakovao više od pet golova. Junajted je konačno zaličio na ozbiljnu ekipu, i posle šest godina mogao bi da skine paučinu iz vitrina.

Načeo je engleski krilni napadač Šumare na Siti graundu, podelio je besplatne karte za ringišpil i postigao 18. gol ove sezone. Jedini može da koliko-toliko parira neumoljivom Erlingu Haland, koji je, ipak, priča za sebe. Trese mreže kao lud, ima 31 gol, ali nema toliki uticaj na igru tima kao Markus Rašford. Napad Crvenih đavola nije isti sa njim i bez njega, a kako je čuvare ostavio u prašini i probio bedem rivala pogledajte OVDE.

Možda će na Old Trafordu morati da porazmisle o pravljenju izuzetka vezanog za “Ronaldo pravilo” koje su nedavno uveli i ograničili plate, jer Pari Sen Žermen će, posle ovakvih partija, gotovo izvesno pokušati da namami engleskog reprezentativca astronomskim ugovorom na Park prinčeva. Otišao je Portugalac iz Engelske, ali se na Ostrvu mnogo toga i dalje vrti oko njega.

Notingemov napadač Sem Saridž je gol proslavio u stilu Kristijana Ronalda, ali mu je provokacija propala, jer je pogodak poništen. Konsultovao se glavni arbitar sa VAR sobom, povlačene su linije i utvrđeno je da je bio ofsajd. Poništen gol pogledajte OVDE.

Pretio je Notingem Forest, želeo je da se nadigrava u prvoj polufinalnoj utakmici, ali je pritisak domaćina splasnuo posle prvenca Vouta Veghorsta. Anestezirao ga je Holanđanin. Kazemiro, povratnik u sastav, uposlio je Antonija, a skupo plaćeno brazilsko krilo – pre drugog pogotka iz izgledne pozicije šutirao daleko od gola, nije dovoljno dobro savio kiflu – je raspalilo po lopti s ivice kaznenog prostora. Intervenisao je Vejn Henesi, odbio loptu – natrčao je Vout Veghorst i poslao je pod prečku. Gol pogledajte OVDE.

Crveni đavoli su otaljavali posao u nastavku, imali su prednost kojom su bili zadovoljni. Erik ten Hag pružio je šansu mladim snagama, uveo je Alehandra Garnača, Fakunda Pelistrija i Antonija Elangu, a mat je stigao od – Bruna Fernandesa. Bio je to okruglo 100. gol u kome je lucidni portugalski kreator igre učestvovao od dolaska na Teatar snova (postigao 56, namestio 44). Dobio je loptu od Elange, zategao i gostujući sektor je “eksplodirao”. Gol pogledajte OVDE.

ENGLESKA, LIGA KUP - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak

Sautempton - Njukasl 0:1 (0:0)

/Žoelinton 73/

Sreda

Notingem - Mančester junajted 0:3 (0:2)

/Rašford 6, Veghorst 45, Fernandes 89/


tagovi

Mančester JunajtedNotingem ForestLiga kupMarkus RašfordVout Veghorst

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara