Sporni detalj s utakmice
Sporni detalj s utakmice

Halmstad optužio sudiju za pljačku protiv Jurgordena, Ekdal završio u bolnici (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.07.21. | 23:03

Ludnica u prvom od dva meča švedskog prvenstva u ponedeljak, Heken vezao treću pobedu

Utakmica između Halmstada i Jurgordena završena je bez golova, ali daleko od toga da je nedostajalo vatre na terenu.

U prvom meču elitnog ranga švedskog fudbala koji je Halmstad odigrao pred publiom posle gotovo četiri godine, pale su optužbe od strane domaćina na račun sudije da je “opljačkan“ zbog nedosuđenog penala. Tek što je prošlo bilo sat vremena igre na stadionu Erjans Val kada je Markus Antonson pokušao da nadigra Jakoba Unea Larsona, ali je umesto da protne loptu on bio naizgled nepropisno zaustavljen. Pao je na travu Antonson, tražio penal, ali je glavni arbitar Andreas Ekberg odmahivao glavom u negiranju postojanja ikakve šanse da pokaže na belu tačku. Posle utakmice Antonson je javno prokomentarisao da je “cela situacija bolesna“ jer se “sve videlo na televizijskom prenosu“.

Izabrane vesti

Jurgorden je u najozbiljniju šansu da postigne gol bio preko Edvarda Čilufije koji je u drugom poluvremenu pogodio prečku. Nedugo posle sporne situacije vezista Jurgordena Hjalmar Ekdal dobio je udarac u nos laktom od Sadata Karima. Odmah je počeo da krvari i morao je da dobije pomoć doktora na terenu. Stavljeni su mu tamponi u nos, ali na kraju je ipak morao ranije s terena, pa ga je zamenio Jesper Lefgren. Odmah pošto je izašao Ekdal je prebačen u lokalnu bolnicu, što je Jurgorden kasnije potvrdio.

Za Halmstad ovo je bio treći uzastopni remi, četvrti u poslednjih pet kola, dok je Jurgorden odigrao nerešeno treći put u minule četiri runde. Da je dobio Jurgorden bi uzeo čelnu poziciju od Malmea. Ovako je ostao na dva boda manje, uz takođe meč zaostatka u odnosu na glavnog rivala.

Dok Halmstad i Jurgorden ređaju nerešene ishode, Heken je procvetao kod novog trenera Per Matijasa Hegma pošto je u dve utakmice zabeležio maksimalnih šest bodova. U ponedeljak je Heken ostvario prvi trijumf na gostovanjima posle više od godinu dana pošto su slavili na stadionu Kalmara rezultatom 3:2 (1:1).

Meč je počeo na najbolji mogući način za goste pošto je Kalmarov Johan Stenmark srušio Patrika Valemarka malo izvan kaznenog prostora, da bi Martin Olson pogodio direktno iz slobodnog udarca za 1:0 posle 10 minuta. Malo pre odlaska na pauzu Kalmar izjednačuje preko Olivera Berga. Njegov deseti gol ove godine.

Na kraju su pobedu Hekenu donela klupska deca. U 54. minutu Ali Jusef je vratio gostima vođstvo, da bi samo osam minuta kasnije Kalmar preko Stenmarka za njegov prvi gol u prvenstvu, dok je konačni rezultat postavio Valemark na odličnu asistenciju Gustava Bergrena. Igrao se 69. minut.

ŠVEDSKA 1 - 10. KOLO

Subota

Malme - Sirijus 4:0 (2:0)

/Čolak 1, Rijeks 22, Birmančević 88, Kristijansen 90/

AIK - Varberg 2:1 (1:1)

/Radulović 37, Rogić - Metjuz 23/

Nedelja

Hamarbi - Degefors 5:1 (1:1)

/Bojanić 44, Amo 52, Svedberg 81, Andersen 90+2, Ludvigson 90+4 - Saidi+ /

Mjelbi - Norćeping 0:1 (0:1)

/Sema 4/

Estersund - Geteborg 2:3 (0:2)

/Baptist 57, Kron 88 - Sigtjorson 12, Erikson 45, Soder 78/

Elfsborg - Erebro 2:1 (0:0)

/Romer 60, Holst 90+7 -Hamet 84/

Ponedeljak

Halmstad - Jurgorden 0:0

Kalmar – Heken 2:3 (1:1)

/Berg 43, Stenmark 62 – Olson 10, Jusef 54, Valemark 69/



tagovi

JurgordenŠvedska 1Heken

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara