©Reuters
©Reuters

Halo, Erik, da li si tu? Siguran sam da imaš moj broj...

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.05.22. | 14:29

"Kad god poželi da razgovara sa mnom, da razmenimo svoja mišljenja, ja sam više nego raspoložen da to uradim", kaže Ralf Rangnik, koji nije bio u prilici da razmeni mišljenje sa novim šefom Crvenih đavola Erikom ten Hagom

Zvuči neverovatno, ali je zapravo istinito. Menadžer Mančester junajteda Ralf Rangnik koji je bio zadužen praktično da postavi temelje za novog trenera, još uvek nije pričao sa Erikom ten Hagom, koji će preuzeti ekipu pred početak naredne sezone.

Rangnik je očigledno pogubio konce, ekipa mu je gotovo i definitivno ostala bez učešća u Ligi šampiona, što je verovatno razočaralo sve u klubu, pa više niko ne razmišlja o tome šta bi mogla da bude njegova uloga u predstojećem periodu.

Izabrane vesti

"Prilično sam siguran da ima moj broj telefona. Ima još nekoliko utakmica da odigra sa Ajaksom, nama su takođe ostala tri meča. Kad god poželi da razgovara sa mnom, da razmenimo naša mišljenja, ja sam više nego raspoložen da to uradim", rekao je Rangnik.

Iskusni fudbalski radnik nedavno je postavljen za selektora reprezentacije Austrije, ali će ostati u konsultantskoj ulozi na Old Trafordu, koja bi pre svega trebalo da se odnosi na obavaljanje poslova na fudbalskom tržištu. Za sada nije poznato šta o tome misli Ten Hag.

"Erik i ja nismo razgovarali, pričao sam sa klubom o ugovoru i profilu posla, sadržaju konsultantske uloge. Sa dobrim procesom regrutovanja i dovođenjem dobrih igrača vrlo sam siguran da će navijači i mediji moći da vide bolji tim. Na kraju, nadamo se i našoj boljoj poziciji u prvenstvu. Ako znate šta tražite, profile različitih pozicija koje su vam potrebne, nadamo se da taj proces neće trajati predugo".

Mančester Siti i Liverpul u ovom trenutku deluju miljama daleko po organizaciji kluba, kvalitetom i potencijalom igračkog kadra.

"Oni su dovodili igrače svakog prelaznog roka, ojačali su tim i doveli fudbalera koji nisu bili toliko popularni kada su potpisivali, ali su se razvili u dva najbolja tima na svetu. Ne bih se iznenadio da za nekoliko nedelja igraju finale Lige šampiona. To je pokazatelj da je moguće da se nešto takvo dogodi, a za to vam ne moraju nužno biti potrebne tri ili četiri godine", dodao je Rangnik.

Junajted današnji meč sa Bentfordom dočekuje sa utakmicom više i osam bodova manje u odnosu na četvrtoplasirani Arsenal, pa više nema kontrolu dešavanja u svojim rukama. Plasman u Ligu šampiona je izvesno već izgubljen, pa ostaje da se vidi da li će ekipa uspeti da se izbori učešće u Ligi Evrope.

Rangnik i dalje ne računa na Kavanija, Šoa, Pogbu, Megvajera i Grinvuda, u tim bi mogli da se vrate Van Bisaka, Fred i Džesi Lingard, a neizvestan je i Džejdon Sančo, koji je imao problem sa upalom krajnika. Sa druge strane, Brentford deluje prilično spokojno, u seriji je od četiri meča bez poraza (tri pobede i remi), pa nema sumnje da će biti spreman da iskoristi svaku situaciju koja mu se ukaže na Old Trafordu. Gosti su od opasne zone udaljeni osam bodova, tako nemaju previše razloga za brigu uoči ovog gostovanja.

PREMIJER LIGA – 35. KOLO

Subota

Njukasl - Liverpul 0:1 (0:1)

/Keita 19/

Aston Vila - Norič 2:0 (1:0)

/Votkins 41, Ings 90+3/

Sautempton - Kristal Palas 1:2 (1:0)

/Romeu 9 - Eze 60, Zaha 90+2/

Votford - Barnli 1:2 (1:0)

/Tarkovski 8ag - Kork 83, Braunhil 86/

Vulverhempton - Brajton 0:3 (0:2)

/Mak Alister 42pen, Trosar 70, Bisuma 86/

Lids - Mančester Siti 0:4 (0:1)

/Rodri 13, Ake 54, Žezus 78, Fernandinjo 90+3/

Nedelja

Everton - Čelsi 1:0 (0:0)

/Rišarlison 47/

Totenhem - Lester 3:1 (1:0)

/Kejn 22, Son 60, 79 - Iheanačo 90+1/

Vest Hem - Arsenal 1:2 (1:1)

/Bouen 45 – Holding 38, Gabrijel 54/

Ponedeljak

21.00: (1,75) Mančester junajted (3,70) Brentford (5,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Ralf RangnikErik ten Hag

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara