(©Reuters)
(©Reuters)

Haos oko stadiona u Bugarskoj, Mađarima se smeši 3:0 i put na EP

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.11.23. | 09:53

Odluka da se meč preseli u Plovdiv izazvala dramu

Reprezentaciji Mađarske dovoljan je bod u Bugarskoj, u pretposlednjem kolu kvalifikacija, pa da obezbede plasman na Evropsko prvenstvo. No, kako stvari stoje, postoje šanse da pobede sa 3:0, a da i ne istrče na teren.

Fudbalski savez Bugarske je naprasno pre desetak dana doneo odluku da utakmicu sa Mađarskom preseli iz Sofije u Plovdiv. I tu je nastao haos.

Izabrane vesti

Vlasnik firme koja izvodi radove na stadionu Boteva u Plovdivu poslao je pismo gradonačelniku u kojem se oštro protivi odigravanju utakmice na tom zdanju, jer se na njemu još izvodi rekonstrukcija nekih delova i kako je na napisao, nije bezbedno da se na njemu igraju utakmice. Zbog toga je i prvi čovek Plovdiva odbio da potpiše saglasnost da se meč Bugarska – Mađarska igra na tom stadionu.

I to je dovelo do potpunog haosa, jer Fudbalski savez Bugarske drugo rešenje nema i poručuje: ili će se igrati u Plovdivu ili se neće igrati nigde, pa će se utakmica registrovati rezultatom 3:0 za Mađarsku. Uz prateće kazne koje bi potom usledile.

FS Bugarske tvrdi da je odluku o izmeštanju meča iz Sofije u Plovdiv donela UEFA, dok iz grada koji bi trebalo da bude domaćin utakmice uzvraćaju tvrdnjom da su prekasno dobili dopis o svemu tome i da nema vremena da se stadion dovede u stanje koje bi bilo prihvatljivo za odigravanje takvog meča.

Mađari sve to pomno prate i navijaju da Bugari sami sebe pobede...


tagovi

Fudbalska reprezentacija Mađarskereprezentacija BugarskeKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara