Hari Kjuel (©Reuters)
Hari Kjuel (©Reuters)

Hari Kjuel vodi Trikolore ka finalu posle više od tri decenije

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.04.24. | 10:07

Jokohama Marinos u polufinalu AFC Lige šampiona za rivala ima južnokorejski Ulsan

AFC Liga šampiona je stigla do "fajnal-fora", u kojem su dva tima sa Istoka i dva sa Zapada. Južnokorejski Ulsan Hjundai i japanska Jokohama Marinos bore se ove srede u prvom polufinalnom meču (12.00), dok će se večeras suočiti Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Al Hilal iz Saudijske Arabije (18.00).

Domaći Ulsan se nadmeće za treću kontinentalnu krunu u ovom takmičenju od 2012. godine, dok gosti iz Zemlje izlazećeg sunca nikada u istoriji nisu podigli najvredniji trofej u Aziji.

Izabrane vesti

Aktuelni prvak Južne Koreje nije oduševio na startu kampanje u K ligi. Zauzima treću poziciju na tabeli posle sedam mečeva, pa trener Hong Mjung-bo sigurno nije zadovoljan formom svog tima u ranoj fazi sezone. Ulsan je postigao 16 golova u tim mečevima, tri više od bilo koje druge ekipe, ali su bile potrebne dve dominantne pobede u poslednja dva meča da bi se sastav vratio na pravi put.

Ulsan se plasirao u osminu finala Lige šampiona samo za jedan bod preko najbolje rangiranih drugoplasiranih timova, ali je od tada savladao japanski Ventforet Kofu i velikog rivala iz Južne Koreje Čonbuk. Tigrovi su bili u zaostatku u poslednjoj od tih utakmica, da bi na kraju zbrinim rezultatom 2:1 prošli u polufinale i održali nade u osvajanje trećeg trofeja Lige šampiona.

12.00: (2,20) Ulsan (3,40) Jokohama Marinos (3,00)

U međuvremenu, Jokohama Marinos je takođe imala slabiji početak kampanje u Džej ligi, sakupivši samo 14 bodova u uvodnih osam mečeva. Legendarni australijski as Hari Kjuel je postavljen na kormilo ekipe ove godine i od tada je ostvario sedam pobeda i tri remija iz svojih 12 mečeva na čelu tima.

U ovom takmičenju, Trikolori su u nokaut fazi uspeli da eliminišu tajlandski Bangkok Junajted i kineski Šandung, i tako su napravili najbolji rezultat u azijskoj eliti posle više od tri decenije. Naime Jokohama je bila finalista 1990. u preteči AFC Lige šampiona, kada je poražena od kineskog Ljaoninga.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

Kjuel može da bude ohrabren što su njegovi momci poraženi samo jednom na strani u svim takmičenjima u šest utakmica, i mahom su pobeđivali. U poslednjem meču Marinosi nisu uspeli da savladaju Šonan kod kuće odigravši 2:2.

"Pred nama je veoma teška utakmica", rekao je Hari Kjuel. "Ulsan je fizički i tehnički veoma dobar tim. Svestan sam rivalstva između Južne Koreje i Japana. Morao da budemo pametniji kako bismo dobili ovaj 'derbi'. Ovo je takmičenje u izboru najboljeg tima u Aziji i moramo da budemo psihički dobro pripremljeni da sprečimo greške".

Kada je reč o kadrovskoj situaciji, nijedan od protagonista nema ozbiljne probleme. Pošto je Ulsan postigao četiri gola posle sat vremena igre protiv Gangvona u subotu, trener Hong je mogao da odmori nekoliko svojih igrača. Jo Min-kju je dva puta pogodio u prethodnoj utakmici i trebalo bi da zadrži svoje mesto, pa se očekuje da Martin Adam, najbolji strelac ekipe u Ligi šampiona sa pet pogodaka, ponovo bude na klupi. U međuvremenu, Seol Jong Vu, velika želja Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku, nezamenjiv je na poziciji levog beka Ulsana. S druge strane, u taboru Jokohame neće biti Kacuje Nagata, koji će da propusti meč zbog dva žuta kartona koje je dobio tokom revanš meča četvrtfinala.

AFC LIGA ŠAMPIONA - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda

12.00: (2,20) Ulsan (3,40) Jokohama Marinos (3,00)

18.00: (5,80) Al Ain (4,00) Al Hilal (1,52)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Azijska liga šampionaUlsanJokohama MarinosHari KjuelSeol Jong Vu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara