River Plejt (©Reuters)
River Plejt (©Reuters)

Havarija u Riveru: Poštovali sve propise, zarazilo se 25 članova tima

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.05.21. | 05:29

A, slede dva meča u Kopi Libertadores u narednih osam dana

Ušao je korona virus u tabor River Plejta i napravio – haos. Broj zaraženih u klubu je svakog dana sve veći i već sada je došao, po zvaničnom saopštenju crveno-belih, do broja od 25 inficiranih, od čega su najveći deo – fudbaleri.

Najpre je stigla informacija da su pozitivni testovi Leonardu Ponciju, Gonzalu Montijelu, Lukasu Beltranu, koji su u nedelju igrali protiv Boke juniors, te Aleksu Vigu i Fabijanu Londonju, čime se broj zaraženih popeo na 15.

Izabrane vesti

Samo nekoliko časova kasnije River Plejt je objavio klupsko saopštenje u kojem je otkrio da je broj inficiranih korona virusom porastao na 25. I nikom nije jasno kako se to dogodilo, pošto su poštovani svi zdravstveni protokoli.

Obeshrabrujuće je što sve mere koje smo preduzeli, nisu bile dovoljne da spreče širenje zaraze. Otkako smo se vratili treninzima, igrači se više ne zadržavaju na Monumentalu, u hotelu svako ima svoju sobu, higijenske mere su maksimalne, a igrači i treneri se testiraju redovno“, stoji u saopštenju Rivera.

Ali, negde je taj odbrambeni zid napukao...

River čekaju u narednih osam dana dve jako bitne utakmice u Kopa Libertadores, prvo sa Independijetneom (20.5.), pa sa Fluminenzeom (26.5.), obe na Monumentalu.

Kako je većina golmana ispala iz kombinacija za tim, argentinski velikan je zatražio da dodatno licencira dvojicu mladih čuvara mreže Alana Dijaza i Avgustina Gomeza.


tagovi

River PlejtArgentinaKorona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara