Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Helsinki ne sme da izgubi ako misli da odbrani tron

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.07.22. | 13:53

Finska 1: HJK dočekuje vodeći KuPS, koji ima tri boda više i meč manje

Rano je za svođenje računa, ali dvoboj Helsinkija i KuPS-a mogao bi da determiniše dalji tok Veikauslige. Kanarinci su na vodećoj poziciji sa 29 bodova, a HJK je iza sa 26. Klubi je aktuelni prvak Finske i ima meč više od KuPS-a, pa je važnost derbija veliki (16.00).

Utakmica je izuzetno bitna sa stanovišta oba tima u pogledu prvenstvene borbe. KuPS je u situaciji da se odmakne na šest koraka prednosti uz duel više, i to domaći tim ne sme da dozvoli. Ipak, nije Helsinki baš u situaciji da preti. Ekipa Tonija Koskele kao da je pala u režim mirovanja početkom leta, pošto je bez slavlja na tri prethodna meča u ligi.

Izabrane vesti

Pored toga, HJK ima ozbiljnih problema sa realizacijom poslednjih sedmica. Postigao je samo jedan gol u minulih pet mečeva na svim frontovima.

"Trenutno jurimo. S druge strane, ovo je savršena utakmica da preokrenemo poslednja dva loša rezultata. Međutim, sezona je tek na polovini, tako da ima još mnogo vremena da se desi preokret", rekao je Toni Koskela.

16.00: (2,25) Helsinki (3,10) KuPS (3,50)

Dvoboj na Bolt Areni izazvao je veliko interesovanje i u Kuopiju, a KuPS će ponovo dobiti snažnu podršku na gostovanju u Helsinkiju. Očekuje se da nekoliko stotina pristalica KuPS-a dođe u glavni grad da podrži svoje miljenike.

Posle utakmice Kupa u sredu, Kuopio Paloseura se nije vraćao kući, pa se može reći da su čelnici pružio igračima najbolju moguću pripremu za subotnji meč. Trener KuPS-a Simo Valakari očekuje da će utakmica sa HJK-om biti još jedna sa malo pogodaka.

"Iako HJK sada ima nekoliko utakmica sa slabijim rezultatima, to nije važno u našem okršaju. Verujem da su obe ekipe zaista motivisane za ovaj meč i sigurno će, kao i u prethodnim sukobima, razlike biti veoma male", predviđa kormilar KuPS-a.

Susreti Helsinkija i KuPS-a u poslednje vreme su jednobrazni. Pet puta uzastopno završeno je nerešeno, poslednji put pre nešto više od mesec dana u Kuopiju. Prethodna pobeda Helsinkija nad KuPS-om bila je pre skoro dve godine, u avgustu 2020. godine.

--------------

Sve mečeve šampionata Finske možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------

FINSKA 1 - 13. KOLO

Subota

16.00: (2,25) Helsinki (3,10) KuPS (3,50)

17.00: (3,90) Lahti (3,50) Inter Turku (1,95)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Finska 1HelsinkiKuPS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara