Riku Riski (@MN Press)
Riku Riski (@MN Press)

Helsinki u poteri za šampionom

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.10.20. | 09:13

Tri kola pred plej-of u prvenstvu Finske. Ekipa iz prestonice želi da povrati krunu koju je prošle sezone osvojio maleni KuPS

Prošle sezone je KuPS stigao do titule u šampionatu Finske, dok je Helsinki imao razočaravajuću godinu, bez plasman u Evropu. U ovom prvenstvu u zemlji 1.000 jezera, šampion je i dalje silan, dok se tim iz prestonice trgao i trenutno zaostaje tri boda za liderom, tri kola pre kraja drugog dela sezone.

Posle 22 kola najboljih šest ekipa igraće još 10 mečeva za šampiona, dok će ostalih šest da igraju za opstanak u Veikausligi. Danas je na programu pet utakmica 19. kola elitne lige Finske, a vodeći tandem, KuPS i Helsinki gostuje.

Izabrane vesti

Ekipa iz prestonice nije poražena četiri kola, dok je tim iz Seinajokija loše započeo sezonu, ali je sve bolji. Zabeležio je pet pobeda u prethodnih šest kola. Tradicija je apsolutno na strani Helsinkija, koji nije poražen od današnjeg rivala na 14 utakmica. Tim iz glavnog grada ima 10 pobeda i četiri remija.

Problem za trenera gostujuće ekipe Tonija Koskelu je veliki broj fudbalera koji su bili sa nacionalnim selekcijama prethodnih desetak dana. U reprezentaciji Finske bili su Nikolaj Alho, Rasmus Šuler i Danijel O‘Šonesi. Sa mladom selekcijom su bili Hugo Keto i Lukas Lingman.

"Videćemo još na koje igrače ćemo moći da računamo posle ove reprezentativne pauze. Pozitivna vest za nas je da je Ferhan Hasani, koji je već duže vreme bio povređen, igrao za reprezentaciju. Van tima su i dalje Vana i Peltola. Valter Moren je pod znakom pitanja, ali svi ostali su dostupni. SJK je zanimljiv protivnik. Po imenima, našem rivalu je mesto u gornjem delu tabele. Još uvek ima šanse da to ostvari“, rekao je Koskela za zvaničan sajt kluba.

Ove sezone prvi strelac Helsinkija je Rope Riski sa 11 golova, jedan manje od najubojitijeg fudbalera Veikauslige Albiona Ademija iz Mariehamna. Timo Vajrinen je sedam puta zatresao mrežu, a Riku Riski pet. U prvom delu šampionata Helsinki je slavio sa 2:0.

KuPS će imati mnogo teži zadatak jer gostuje u Turkuu Interu, koji je trećeplasirani, zaostaje 10 bodova za šampionom i ovo je verovatno poslednja šansa da se umeša u borbu za titulu. Domaćin je samo jednom slavio u prethodna četiri kola, dok je Kups samo jednom poražen ove sezone i to na svom terenu od Helsinkija (0:3).

Šampion je u seriji od četiri trijumfa na gostovanjima, dok je Inter najbolji domaćin u ligi. Ima sedam pobeda i po jedan remi i poraz, uz samo šest primljenih pogodaka. U prvom delu šampionata KuPS je slavio sa 1:0. Šampion je u seriji od tri prvenstvene pobede protiv tima iz Turkua.

FINSKA 1 – 19. KOLO

Četvrtak

17.00: (4,30) RoPS (3,50) Lahti (1,87)

17.30: (3,50) HIFK (3,30) Ilves (2,15)

17.30: (1,47) Honka (4,30) Mariehamn (7,00)

17.30: (2,65) Inter Turku (3,25) KuPS (2,70)

17.30: (5,80) SJK (3,80) Helsinki (1,62)

Petak

17.30: (2,05) Haka (3,45) TPS Turku (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

HelsinkiFinskaFinska 1KuPSInter Turku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara