Andris Nopert (©Reuters)
Andris Nopert (©Reuters)

Herenvenova transfer politika: Nopert Fajenordu za 5.000.000, a „ludom šeiku“ za 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.06.23. | 13:26

Zanimljiva izjava generalnog direktora plavo-belih Ferija de Hana pred revanš meč baraža za Ligu konferencije protiv Tventea (nedelja, 14.30)

Golman Herenvena Andris Nopert bio je jedno od otkrovenja Mundijala u Kataru. Debitovao je u dresu Holandije na svetskoj smotri, ostavio odličan utisak i postao „jedinica“ Lala, ali se potom krajem januara povredio i pauzirao do kraja sezone.

S obzirom na to da je 29-godišnjak prerastao Herenven, očekuje se da na leto promeni klub. Pogotovo ako njegova matična ekipa ne bude igrala u Evropi, što bi vrlo lako moglo da se desi. Herenven igra baraž za Ligu konferencije, revanš meč polufinala sa Tventeom se igra u nedelju od 14.30 časova, a domaćin u Enšedeu brani 2:1 iz prvog meča.

Izabrane vesti

Ko će uz AZ Alkmar da predstavlja Holandiju u Ligi konferencije sledeće sezone? Odgovor ćemo da dobijemo posle baraža, revanš mečevi polufinala na programu su ove nedelje. Za sada su plasmanu u finale, odnosno konačnoj bitki za evropsku vizu, najbliži Tvente i Sparta iz Roterdama. Oba tima su zabeležila pobede u prvim susretima kao gosti, sa po 2:1 su bili bolji od Herenvena, odnosno Utrehta. Ako Nopertov tim ne trijumfuje ovog popodneva, golman će biti bliže odlasku.

Nopert je malo nejasan. Kaže, možda ću da odem, a možda i neću. Ne zaboravite, ima 29 godina i jedini je u svlačionici reprezentacije koji nije milioner iz velikog kluba. Sada može da napravi taj iskorak“, kazao je generalni direktor Herenvena Feri de Han, koji je potom objasnio šta to znači za sam klub:

Uvek je teško proceniti, ali da kažemo da možemo da zaradimo između dva i 10 miliona evra. Ako Džastin Bejlou ode iz Fajenorda, moguće je da oni dođu po Noperta. I znamo da neće platiti više od 5.000.000 evra. Međutim, neko mi je rekao da ako ga kojim slučajem neki ludi šeik iz Engleske bude hteo, da bismo onda mogli da tražimo 10.000.000“.

14.30: (1,50) Tvente (4,40) Herenven (6,50) – prvi meč 2:1

To znači da bi susret sa Tventeom mogao da mu bude poslednji u drugom mandatu u dresu Herenvena, koji je otpočeo letos kada je kao slobodan igrač došao iz Go Ahed Iglsa. Prethodno je Nopert branio još za Dordreht, italijansu Fođu i NAC Bredu.

Tvente kod kuće nije izgubio nijednu od poslednjih sedam utakmica (pet pobeda i dva remija), a prošli put je u Enšedeu Herenven odigrao 3:3. Nadu u poduhvat gostima daje meč sa PSV Ajndhovenom pre dve nedelje, kada su kao gosti u jednom momentu vodili sa 3:1. Uprkos tome što je na kraju bilo 3:3, Herenven je dokazao da može da se nosi sa najboljim ekipama u zemlji. Uostalom, sredinom septembra je već savladao Tvente sa 2:1.

HOLANDIJA 1 – POLUFINALE BARAŽA ZA LIGU KONFERENCIJE (REVANŠI)

Nedelja

14.30: (1,50) Tvente (4,40) Herenven (6,50) – prvi meč 2:1

18.00: (2,75) Sparta Roterdam (3,35) Utreht (2,55) – prvi meč 2:1

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Herenvenreprezentacija HolandijeAndris NopertEredivizijaTvente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara