Niklas Štark i Kevin Prins Boateng (©Reuters)
Niklas Štark i Kevin Prins Boateng (©Reuters)

Herta razbila maler, sledeći je Grojter

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.09.21. | 12:26

Večeras u Berlinu sudar ekipa sa dna na premijeri 5. kola Bundeslige

Dva očajna tima Bundeslige takmiče se večeras na Olimpijskom stadionu u Berlinu na otvaranju 5. kola. Ishod duela Herte i Grojtera veoma je važan za oba tima, jer potencijalna pobeda nad rivalom u borbi za opstanak ima i veću vrednost od tri boda. Pošto je prošlog vikenda obezbedila svoju prvu pobedu u ligi, berlinska Stara dama će pokušati da nastavi istim putem, dok u međuvremenu Grojter još uvek traži premijerno slavlje u sezoni.

Herta je prekinula niz od tri uzastopna poraza, tako što je proteklog vikenda ostvarila pobedu od 3:1 protiv Bohuma na gostovanju. Dva gola Serdara i pogodak Mitelštata obezbedili su rezultat protiv Bohuma, koji se takođe očekuje u donjem domu.

Izabrane vesti

20.30: (1,80) Herta (3,70) Grojter (5,00)

Uprkos činjenici da je tim Pal Dardaija imao jaku predsezonu, koja je uključivala pobedu protiv Liverpula kao i pobedu u DFB Pokalu, stvari u Bundesligi nisu išle po planu. Klub je prošle sezone završio samo dva boda iznad zone ispadanja i trenutno se nalazi na 16. poziciji, zbog čega mu je večeras potrebna pobeda kako bi izvršio pritisak na one iznad sebe.

Grojter se teško privikava posle promocije u Bundesligu, pošto još nije uspeo da dobije utakmicu u svim takmičenjima. Štefan Lajtl je svedočio eliminaciji iz DFB kupa na penale u prvom kolu, a do sada su u Bundesligi Detelinari postigli samo dva gola.

Jedini bod do sada fenjeraš je zaradio kada je remizirao protiv Bilefelda. Poražen je sa 2:0 tokom poslednjeg izlaska protiv Volfzburga, golom u 10. minutu, a zatim i penalom u dodatnom vremenu na kraju utakmice, što je rezultiralo neuspehom. Iako se Lajtlovi puleni nalaze u podnožju tabele, pobeda može da ih podigne iz zone ispadanja u zavisnosti od drugih rezultata, i to bi im garantovalo da preticanje protivnike.

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

Iskusni vezista Kevin Prins Boateng u nedelju se vratio na teren, pojavio se sa klupe posle nedavne povrede leđa, a sada bi mogao da bude spreman za početak. Dva letnja pojačanja Belfodil i Rihter su prvi put startovali za klub protiv Bohuma, a s obzirom na to da su uspeli da obezbede pobedu, verovatno će zadržati svoja mesta. Međutim, Dardai će ostati bez Torunarige jer je u nedelju zadobio povredu mišića, dok je Lukas Klunter takođe nedostupan zbog povrede ramena. Neizvestan je i nastup Stevana Jovetića, koji vuče povredu lista.

Sa druge strane, za Grojter su tokom vikenda debitovali Vilems, Iten, Virgever i Griesbek, a novajlije su pomogle u jačanju opcija. Jung i Ngankam su i dalje pod znakom pitanja, dok je Ker još jedan igrač koji ima problema sa kondicijom zbog postojećeg problema sa preponama.


tagovi

BundesligaHertaGrojter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara