Hesus Navas kači kopačke o klin 31. decembra, poslednjih šest meseci plata ide u dobrotvorne svrhe

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.24. | 16:17

Fenomenalan potez vremešnog prvotimca Sevilje

Sve je mirisalo na kraj jedne velike ljubavi između Hesusa Navasa i Sevilje na kraju sezone. Poslednjih dana se pisalo da će španski defanzivac posle sedamnaest godina provedenih u Sevilji (dva mandata) završiti karijeru već ovog leta na stadionu Ramon Sančez Pishuan. Međutim, do svega toga neće doći...

Rano jutros se pred stadionom na kojem mečeve igra rezervni tim Sevilje, a koji nosi ime upravo Hesusa Navasa, medijima obratio predsednik kluba, Hose Marija del Nido Karasko i ponudio igraču da ostane u klubu do kraja života.

Izabrane vesti

"Osećam dužnost da istaknem poziciju kluba kada je u pitanju Hesus. Ne bi mi palo na pamet ni kao čoveku, ni kao navijaču Sevilje, čak ni kao predsedniku kluba da se suprostavim najvećoj legendi Sevilje. Ovaj sadion je dobio ime po njemu, tako da ne želim da ulazim u sukobe sa njim, ni javno, ni privatno", rekao je Del Nido Karasko.

Javno je predsednik Sevilje izrekao ponudu za iskusnog defanzivca, istakavši da Navas u klubu može da ostane koliko mu je volja.

"Sa ove pozicije mu nudim doživotni ugovor, a onda može da nastavi da radi u kojoj god ulozi bude želeo, jer on zaslužije da bude u Sevilji koliko god želi".

U međuvremenu, Sevilja je na svom zvaničnom sajtu objavila da se zvezda Rohiblankosa dogovorila sa predsednikom kluba za produžetak saradnje do kraja godine (31. decembar 2024), te da će posle toga Navas sam izabrati koju će funkciju obavljati u klubu, čini se, do kraja života.

Obratio se putem društvenih mreža i Navas, rekavši da nije mnogo razmišljao o ostanku u klubu u kojem je započeo prve fudbalske korake.

"Nisam ni trenutka oklevao da prihvatim predlog predsednika moje Sevilje. Da, želim da se penzionišem ovde. Želim da nastavim da igram za Sevilju. S radošću prihvatam da ostanem vezan za klub koji sam zavoleo.", rekao je Hesus.

Dodao je Navas da je i sam preneo planove Hose Mariji del Nidu Karasku, predsedniku Sevilje, o nastavku saradnje, te dodao da će uraditi jednu veoma lepu stvar.

"Rekao sam da želim da nastavim da igram do kraja decembra kako bih pomogao timu. Tog datuma (31. decembar) ću okačiti patike o klin, baš onako kako sam oduvek sanjao - u dresu Sevilje. Još nešto, u narednim mesecima, mojim poslednjim kao profesionalni fudbaler, neću primati platu, već će suma biti donirana jednoj fondaciji. To je moja odluka i obavestio sam klub o tome", napisao je Navas.

U dresu Rohiblankosa Navas je odigrao 689 mečeva, po čemu je i rekorder španskog kluba. Sa Seviljom je osvojio - dva Kupa Kralja (2006/07, 2009/10), jedan Superkup Španije (2007), četiri Lige Evrope (2005/06, 2006/2007, 2019/20, 2022/23), kao i jedan SuperKup Evrope (2006). Za Sevilju je postigao 25 golova u svim takmičenjima.


tagovi

Hesus Navas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara