(Foto: ©Reuters)
(Foto: ©Reuters)

Himenez divljao posle eliminacije, preti mu do 15 utakmica suspenzije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.12.22. | 18:37

Zbog udaranja Fifinog zvaničnika i vređanja sudija...

Urugvajski defanzivac Hose Marija Himenez mogao bi da bude suspendovan na 15 utakmica pošto je tokom protestvovanja posle meča sa Ganom laktom udario jednog od FIFA direktora takmičenja, pišu brojni evropski mediji.

Uradili su Urugvajci svoj deo posla u poslednjem kolu protiv Gane, u kratkom vremenskom intervalu postigli dva gola i pomislili da je gotovo. Da Južna Koreja ne može da preokrene protiv Portugalije te da im je prolaz u osminu finala osiguran. A upravo se to dogodilo, azijska selekcija je u nadoknadi stigla do pobede i samim tim eliminisala Uruse sa Mundijala.

Izabrane vesti

Očekivano, izabranici Dijega Alonsa bili su razočarani i ljuti, međutim, ne na sebe, što nisu postigli treći gol i tako ostali nezavisni od rezultata druge utakmice, već na glavnog arbitra i njegove pomoćnike. Proključala je vrela južnoamerička krv po poslednjem sudijskom zvižduku i nekoliko reprezentativaca Urugvaja se uputilo ka glavnom arbitru Danijelu Zibertu i njegovim pomoćnicima kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog nedosuđenih jedanaesteraca nad Darvinom Nunjezom i Edinsonom Kavanijem.

Najbučniji među igračima bio je upravo Himenez kojeg su saigrači i članovi stručnog štaba morali da zadržavaju ne bi li nasrnuo na nemačkog sudiju. Međutim, u svom tom opiranju, defanzivac Atletika je u gužvi laktom udario Fifinog direktora takmičenja – doduše, deluje slučano - čije ime mediji ne navode i zbog toga bi mogao da bude drastično kažnjen. I ne samo to, već je u kameru bez ustezanja kritikovao i vređao arbitre:

"Svi oni (sudije, prim.aut) su skup lopova i ku**inih sinova. Da, snimaj me, ku**ini sinovi", ljutito je rekao Himenez.

Zbog gorenavedene izjave urugvajski štoper mogao bi da bude kažnjen sa tri utakmice suspenzije, međutim, udaranje Fifinog zvaničnika moglo bi da upetostruči njegovu kaznu! Mundo Deportivo piše da bi Himenez mogao da bude suspendovan na 15 utakmica ukoliko ili određeni vremenski period ukoliko incident bude prijavljen.

Katalonski list doduše ne navodi da li bi se suspenzija prenela na klupski fudbal ili bi važila isključivo za utakmice urugvajske reprezentacije, jer podsetimo, kada je FIFA 2014. godine suspendovala Luisa Suareza na tri meseca, iskusni napadač u istom periodu nije mogao da igra za Barselonu, njegov tadašnji klub.

Kazna preti i Edinsonu Kavaniju koji je po izlasku sa terena oborio VAR monitor, doduše, znatno blaža nego njegovom saigraču iz odbrane.



tagovi

Katar2022Hose Marija Himenez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara