Danijel O'Šonesi (©Reuters)
Danijel O'Šonesi (©Reuters)

HJK bez kapitena još nije sačuvao svoju mrežu, pokušaće opet na Olandskim ostrvima

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.06.21. | 11:06

Fudbaleri iz Helsinkija uveliko su započeli odbranu trona u Finskoj. Meč 8. kola igraju u ponedeljak od 17.30 protiv Mariehamna

HJK Helsinki ponovo vlada finskim fudbalom. Prošle godine je skinuo sa trona KuPS, osvojio treću titulu u poslednje četiri sezone, a sada je na odličnom putu da je odbrani. Tim iz prestonice u ponedeljak od 17.30 časova ima priliku da sačuva lidersku poziciju na tabeli, pošto u 8. kolu šampionata gostuje na Olandskim ostrvima Mariehamnu.

Prvi put od kako se fudbal igra u toj zemlji, zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svetu neće sa prevelikom pažnjom da prate domaće prvenstvo. Ono što nisu očekivali, ali su se tome potajno nadali se ostvarilo, reprezentacija Finske trenutno igra na Evropskom prvenstvu. Euforija je trenutno ogromna, pošto je u prvom kolu ostvarena i istorijska pobeda, savladana je Danska sa 1:0.

Izabrane vesti

17.30: (9,00) Mariehamn (5,50) HJK Helsinki (1,32)

Međutim, sve to pravi određene probleme HJK Helsinkiju. Naime, kapiten tima Danijel O'Šonesi nalazi se sa reprezentacijom na kontinentalnom turniru, čak je i bio starter protiv Danske. Ipak, odbrana HJK-a je bez njega neuporedivo slabija.

Videlo se to već na prvom meču od kako se O'Šonesi priključio nacionalnom timu. Najslabija ekipa lige, Oulu, uspeo je da zatrese mrežu aktuelnog šampiona, mada je on ipak slavio, sa 3:1. Posle toga je i Haka prošlog četvrtka uspela da da gol lideru, ali takođe je izgubila, sa 2:1.

HJK sad na papiru ima lak posao, protiv drugog najslabijeg napada u ligi. Ukoliko i Mariehamn uspe da natera prvaka da vadi loptu iz mreže, moraće ozbiljno da se zapita trener Toni Koskela kako da zategne odbranu. Tim pre što je sada reprezentacija u dobroj poziciji da produži svoj ostanak na turniru, a HJK Helsinki očekuje uskoro i početak kvalifikacija za Ligu šampiona.

Mariehamn je otvorio sezonu sa dve pobede, ali je posle toga vezao četiri poraza. U prošlom kolu je drugoplasirani Inter Turku slavio sa ubedljivih 3:0, što je bio treći uzastopni poraz Mariehamna tim rezultatom.

Poslednji put u najvećem gradu na Olandskim ostrvima HJK je gostovao u novembru prošle godine. Tada je slavio rutinski, sa 5:0.


tagovi

Finska 1HJK Helsinki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara