Dušan Vlahović (Foto: Shutterstock)
Dušan Vlahović (Foto: Shutterstock)

Hladan kao led - Dušan Silni srušio Atalantu sa kreča usred Bergama (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.09.21. | 22:44

Golovima sa bele tačke reprezentativac Srbije doneo veliku pobedu sastavu iz Firence

Fjorentina preti da bude hit sezone u Seriji A! Uspela je da zadrži najboljeg strelca Dušana Vlahovića i stamenog Nikolu Milenkovića, dovede pristojna pojačanja i sa novim trenerom Vinćencom Italijanom deluje sve bolje. Večeras je upisala zlata vrednu pobedu. Na jednom od najtežih gostovanja u ligi. Slavila je protiv Atalante u Bergamu golovima srpskog reprezentativca sa kreča - 2:1. Vlahović je tako prvenstvo otvorio sa prosekom od gola po utakmici.

Sve je jasnije da je napravio dobar potezom odlukom da ostane u Firenci. Hteli su ga brojni evropski klubov, Atletiko Madrid i Totenhem su bili prilično uporno (posebno prvak Španije), ali je uprava Viole odolela pred unosnim ponudama. Bivši igrač Partizana je na kraju izrazio želju da ostane. Čini se da nije pogrešio.

Izabrane vesti

Nastavio je Vlahović gde je stao minule sezone, kada je sa 21 pogotkom bio treći strelac Serije A. Podsetimo da je sve do decembra prošle godine imao sam jedan gol upisan uz svoje ime. Dakle, izvesno će podići lestvicu. Svakim golom dodatno raste u očima navijača Fjorentine, ali i podiže cenu na transfer tržištu. Posebnu težinu imaju pogoci na "vrućim" gostovanjima, kao što je večerašnje u Bergamu. Iako ima tek 21 godinu, večeras je pokazao da ima čelične živce. Preuzimao je odgovornost bez pogovra, samouvereno stavljao loptu na kreč, a potom i u mrežu iza leđa nemoćnog Marka Sportijela.

Najpre je u 33. minutu dobio idealnu priliku da donese prednost svojoj ekipi, kada je jedan od igrača Atalante igrao rukom pred sopstvenim golom. Sudija je pokazao na kreč, VAR je potvrdio njegovu odluku, a najstrožu kaznu sproveo je srpski reprezentativac. Sjajan šut, prizeman, odseo je u donjem levom uglu protivničkog gola. Sportijelo je "zaplivao" u suprotnu stranu.

Po povratku sa pauze, sudija Marini ponovo pokazuje na belu tačku ispred gola domaćina. Još jednom potpuno opravdano. Džek Bonaventura je oboren u kaznenom prostoru Neroazura, glavni arbitar nije imao dilemu. Dileme nije bilo ni ko će staviti loptu na kreč. Vlahović je uzeo zalet, a potom novim snažnim udarcem u malu mrežu duplirao prednost Fjorentine. Moglo bi se reći - šuterska klinika srpskog reprezentativca sa kreča. Žargonski rečeno, njegove večerašnje penale ne bi uspela da odbrane ni dva golmana. Sjajna egzekucija.

Uzvratila je Atalanta u 65. minutu. I gle čuda - sa bele tačke. Sada su gosti skrivili penal, a u gol ga je pretvorio Duvan Zapata.

Impresivno je kako je Fjorentina uspela da iskontroliše ostatak utakmice. Kada se očekivalo da će sastav iz Bergama krenuti još silovitije, da će sevati munje pred golom Pjetra Terasijana, Italijanovi puleni su ukrotili Gasperinijeve. Nesumnjivo je bila Atalanta bolja, ali za razliku od rivala nije ispunila cilj. Tri boda su završila u Toskani.

SERIJA A - 3. KOLO

Subota

Empoli - Venecija 1:2 (0:1)

/Bajrami 89 - Anri 13, Okereke 68/

Napoli – Juventus 2:1 (0:1)

/Politano 57, Kulibali 85 – Morata 10/

Atalanta - Fjorentina 1:2 (0:1)

/Zapata 65 - Vlahović 33, 49/

Nedelja

12.30: (5,20) Sampdorija (3,70) Inter (1,70)

15.00: (2,20) Kaljari (3,35) Đenova (3,35)

15.00: (2,95) Specija (3,25) Udineze (2,45)

15.00: (1,65) Torino (3,80) Salernitana (5,50)

18.00: (2,25) Milan (3,40) Lacio (3,20)

20.45: (1,60) Roma (4,00) Sasuolo (5,60)

Ponedeljak

20.45: (2,25) Bolonja (3,40) Verona (3,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Dušan VlahovićDuvan ZapataSerija AFjorentinaAtalanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara