Ho visto Maradonjić: U Torinu sam namestio glavu, živim najlepše trenutke karijere

Vreme čitanja: 4min | čet. 27.10.22. | 15:19

Odlično krilo Orlova o posebnom odnosu sa navijačima Torina, trenerom Jurićem i sjajnim partijama u klubu sa severa Italije

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Srpski reprezentativac Nemanja Radonjić je u opširnom intervju za Gazetu delo Sport izjavio da nigde nije bio tako srećan u svojoj karijeri kao u Torinu i da su ga navijači Granata definitivno osvojili kada su se pojavili sa transparentom: "Ho visto Maradonjic" (Video sam Maradonjića), aludirajući na čuvenu pesmu "Ho visto Maradona".

Izabrane vesti

Radonjić je pod dirigentskom palicom Ivana Jurića pronašao sebe na severu Italije, pa uživa u aktuelnom momentu na Apeninima.

"Transparent me je dirnuo u srce i zbog toga sam im vrlo zahvalan, jer mi se to nije nikada dogodilo. Komplimenti mi prijaju, ali ja više volim da radim u tišini i da slušam trenera. U Torinu živim najlepši deo moje karijere, jer igram dosta i osećam da sam protagonista", rekao je reprezentativac Srbije u prvom intervjuu od dolaska u prvu italijansku prestonicu.

Gazeta je odlučila da uperi svetla pozornice na Nemanju jer je imao odličnu nedelju iza sebe: dobar nastup u derbiju i pored poraza od Juvea, gol Čitatedeli u Kupu Italije i asist za Pelegrija koji je odlučio meč sa Udinezeom i doneo pobedu Torinu posle mesec i po dana.

"Veoma sam srećan zbog gola, ali možda još više zbog asistencije za Pelegrija. Srećan sam jer u Torinu pronalazim stvari koje su mi potrebne: kontinuitet i golove. U poslednjih par sezona nisam igrao mnogo, a onda se moj put ukrstio sa Torinovim i Juirićevim i osetio sam se kao važan igrač. Bio mi je neophodan ambijent kao što je u Torinu. Približavamo se Mundijalu i zadovoljan sam kako mu se primičem. Sada mislim samo na šampionat, a na Mundijalu bi trebalo da budem. Nadam se…", ispirčao je Radonjić Gazeti.

Nemanja se vratio i korak unazad objašnjavajući zašto je izabrao Toro:

"Tokom leta sam rekao mom menadžeru: hoću da pređem samo u Torino. Svidela mi se ideja da se vratim u Italiju i da radim sa Jurićem. Pre nego što sam potpisao ugovor Jurić me je pozvao i rekao mi da sam mu potreban. U Torinu sam našao klub koji me je stavio u centar i to je bilo presudno. Toliko sam želeo da igram za Torino da sam se odrekao dela plate koji mi je garantovao moj prethodni ugovor."

Radonjić je imao samo reči hvale za hrvatskog stratega, konstatujući da je on najbolji trener s kojim je radio u svojoj karijeri i da će sa njim moći da pokaže sve svoje kvalitete:

"Talenat je samo pet odsto bagaža jednog fudbalera. Naravno da moraš da ga imaš, ali talenat imaju mnogi, razlika se pravi radom, zdravim životom, ispravnom ishranom. To mora da postane stil života".

Na podsećanja Gazete da je Valter Sabatini za njega rekao da ima veliki talenat, ali da mu je glava u oblacima, Nemanja je uzvratio da je to moglo da bude ispravno zapažanje kada je imao 18 godina, odnosno kada je došao u Romu:

"Sada sam drugačiji. Sazreao sam i spreman sam za velika dela. Shvatio sam dosta toga: i danas imam glavu na svom mestu".

Radonjić se osvrnuo i na svoju igru u Torinu u prvih par meseci ističući da je njegovo najjače oružje igra jedan na jedan, ali da mora da popravi svoju igru u defanzivnoj fazi odnosno kada Torino nije u posedu lopte, a to je što mu Jurić traži stalno.

Osvrćući se na prošlost Radonjić je zapazio da je najteži period imao u dresu Benfke i to zbog povrede a imao je nesreću da kada se oporavio na klupi tima iz Lisabona nije više bio trener koji ga je doveo u glavni grad Portugala.

Radonjić je u zanosu lokal partriotizma rekao da je srpska kuhinja bolja od italijanske, ali da mu se italijanska jela toliko sviđaju da se ugojio sedam kila za dva meseca po dolasku u Rim pre osam godina. Srećom, kaže, nije više klinac i ne preteruje s hranom.

Vraćajući se na prvenstvo, srpski reprezentativac je istakao da su pobede u Kupu Italije i u Seriji A, pogotovo ona u Udinama, bile veoma značajne i da su udahnule veliku dozu samopuozdanja pred meč sa Milanom.

"Gledali smo Rosonere protiv Dinama u Zagrebu. Veliki je stimulans igrati protiv tako jakih protivnika a meni se posebno dopada da igram takve utakmice jer on pomažu u sazrevanju i kompletiranju. Biti odlučujući na takvim mečevima je kao da položiš veliki ispit", dodao je Radonijić uz napomenu da bi voleo da zagorča malo život svojim prijateljima Radu Kruniću i Anti Rebiću.

Radonjić je prokomentarisao i poređenje sa Leaom koje je napravio Jurić:

"Leo je fenomenalan igrač. Veoma mi je drago što me je Jurić uporedio sa Leaom jer to znači da ima poverenje u mene i čini me odgovornim. A ja volim da nosim teret odgovornosti".

Na kraju je Radonjić otkrio da mu je cilj da uvoj sezoni postigne što više golova i napravi što više asistencija:

"Nisam napadač egoista, osećam veliko zadovoljstvo kada je moje dodavanje odlučujuće za gol", zaključio je Radonjić.



tagovi

Nemanja RadonjićIvan Jurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara