Žonatan Vijera (©AFP)
Žonatan Vijera (©AFP)

Hoće li Peking Guan da iskoristi kiks Šangaja?

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.09.20. | 09:13

Vicešampion Kine favorit protiv prijatnog iznenađenja sezone, Vuhana

Nema više neporaženih ekipa u kineskoj Superligi. U subotu je Šangaj SIPG neočekivano izgubio od Hebeija (0:2) u Sučou i ugrozio već viđenu prvu poziciju Grupi B pred plej-of. Šansu da se izjednači po broju bodova u grupi i da se u narednih pet kola bori za pol poziciju pred doigravanje ima Peking Guan.

Vicešampion Kine danas (14.00) igra protiv pšrijhatnog iznenađenja dosadašnjeg toka sezone, Vuhana. Ekipa iz grada iz kojeg je krenula pandemija virusa korona ima pet pobeda i jedina je bez nerešenog ishoda u obe grupe kineskog elitnog prvenstva.

Izabrane vesti

Guan u svojim redovima ima prvog strelca šampionata. Nekadašnj napadač Viljareala Sedrik Bakambu sedam puta se upisao u listu strelaca, jedan više od Šihao Veija iz Guangdžou Evergrandea. U prošlom kolu fudbaler iz DR Konga je postigao čak četiri gola protiv Čungćinga.

Na klupi Pekinga sedi francuski stručnjak Bruno Ženesio, a osim Bakambua, nosioci igre su Španac Žonatan Vijera, Korejac Kim i Brazilci Alan, Augusto i Fernando.

Tradicija je apsolutno na strani Guana, koji ima osam uzastopnih pobeda protiv Vuhana. U prošlom šampionat je bilo 1:0 i 3:0, a na startu ovog prvenstva bilo je 1:0 za vicešampiona Kine. Jedini pogodak delo je Žonatana Vijere. Vuhan nije dao gol ekipi iz Pekinga na prethodne tri utakmce.

U prvom meču dana (12.00) Tjenđin Teda, najgori tim lige sa samo jednim bodom, igra protiv Čungćinga koji ima samo jednu pobedu. Oba tima će se borti za oasptanak. Tjenđin je tokom šampinata napustio Nemac Uli Štiilke, ali i sa domaćim stručnjakom Vangom ne cvetaju ruže. Čak 21 primljen gol govori da je ekipa u krizi. Čungćing je primio osam golova na poslednje dve utakmice.

Na početku nove sezone bilo je 2:2. To je jedini bod Tede u ovom šampiionatu Kine.

KINA – 9. KOLO

GRUPA A (DALIJAN)

Četvrtak

Henan - Dalijan 0:4 (0:2)

/Rondon 2, Hamšik 29, Larson 48, Ke Džao 65ag/

Šandung - Đangsu 0:1 (0:0)

/Eder 65/

Petak

Šendžen - Šangaj Šenhua 0:0

Guangdžou Evergrande - Guangdžou R&F 2:1 (0:0)

/Taliska 74, Paulinjo 90+3 - Žengju 62/

GRUPA B (SUČOU)

Subota

Hebei - Šangaj SIPG 2:0 (1:0)

/Vang 45, Marsao 90+5/

Đindao - Šiđadžuang 0:1 (0:0)

/Čen Pu 87/

Nedelja

12.00: (3,60) Tjenđin Teda (3,45) Čungćing (1,95)

14.00: (5,40) Vuhan (4,00) Peking Guan (1,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kina 1KinaPeking GuanSedrik Bakambuvuhan zalTjenđin TedaČungćing

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara