Foto: Reuters
Foto: Reuters

Hof izgubio od Dortmunda pred Zvezdu: Očigledan nedostatak Kramarića, Haland brzo napravio razliku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.10.20. | 17:22

Marko Rojs jedini strelac na utakmici - 0:1 (0:0)

Meč Hofenhajma i Borusije Dortmund bio je važan iz dva razloga. Prvi - radi se o jakom sudaru dva moćna nemačka tima iz vrha tabele Bundeslige. A drugi, još interesantniji - Hofenhajmu je ovo bila poslednja utakmica pred obračun sa Crvenom zvezdom u Ligi Evrope za pet dana.

Tim Sebastijana Henesa nije napravio dobar uvod u duel sa srpskim šampionom jer je poražen od Borusije s 0:1 (0:0), a jedini gol bio je delo Marka Rojsa, mada barem pola gola pripada Erlingu Halandu. Lusijan Favr ga je držao na klupi i ubacio ga taman na vreme da prelomi utakmicu.

Izabrane vesti

Hofenhajm je na ovoj utakmici igrao u formaciji 3-5-2, a igrali su sledeći igrači: Bauman - Poš, Fogt, Akpoguma - Rudi, Gaćinović, Samaseku, Gajger, Skov - Belfodil, Bebu. Dabur i Baumgartner nisu bili u prvoj postavi, verovatno da bi bili što odmorniji za Zvezdu.Sa druge strane, u napadu Dortmunda usamljen je bio Džejdon Sančo, dok je Erling Haland ostao na klupi.

Dakle, ideja Sebastijana Henesa bila je da ojača sredinu terena protiv moćnog Dortmunda, ali i da napadne na domaćem terenu. Iako nije mogao da računa na Andreja Kramarića zbog korone, što se videlo da je priličan minus za Hof.

Prvih 45 minuta su bili izjednačeni, bez golova. Prvu veliku šansu imao je Mijat Gaćinović kada je šutnuo vrhom kopačke malo pored stative u 3. minutu,a potom je bio opasan i u 19. minutu kada je probao nisko, ali je Marvin Hilc odbranio njegov šut i održao 0:0 na semaforu.

Naredna dva pokušaja imao je Dortmund. Prvo je Đovani Rejna probao u 35. minutu kada je izblokiran, a potom je Tomas Menije pogodio prečku posle centaršuta iz kornera. Tu je Dortmund bio najbliži golu, imao je i sreće Hofenhajm u tom momentu, pa su oba tima ušla sa jednakim šansama u drugo poluvreme.

Tamo je Dortmund generalno bio tim koji je bio opasniji i imao više loptu u nogama, a Gaćinović je agilnošću po levoj strani pokušavao da organizuje kontranapade i polukontre. Istrošio se dosta, pa je u 60. minutu zamenjen i umesto njega je ušao Larsen. Negde u tom momentu je Dortmund je uveo Halanda u igru.

Norvežanin je potom napravio razliku kada je asistirao Marku Rojsu u 77. minutu. Ovom je preostao samo lakši deo posla. I tu je utakmica bila prelomljena odličnom taktikom Lusijana Favra.

Bilo je i posle toga šansi, Baumgartner i Haland su imali dobre prilike, probali su i Gerero i Rejna.

Dortmund je bio mnogo bliži drugom golu, nego li Hofenhajm prvom.

BUNDESLIGA - 4. KOLO

Subota

Augzburg - Lajpcig 0:2 (0:1)

/Anhelinjo 45, Poulsen 66/

Hrajburg - Verder 1:1 (1:1)

/Lajnhart 16 - Fulkrug 25/

Herta - Štutgart 0:2 (0:1)

/Kemf 9, Kastro 68/

Hofenhajm - Borusija Dortmund 0:1 (0:0)

/Rojs 76/

Majnc - Leverkuzen 0:1 (0:1)

/Alario 30/

18.30: (10,5) Bilefeld (7,00) Bajern (1,23)

20.30: (1,93) Menhengladbah (3,50) Volfzburg (4,00)

Nedelja

15.30: (3,15) Keln (3,45) Ajntraht (2,25)

18.00: (2,75) Šalke (3,20) Union Berlin (2,65)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Marko RojsErling HalandMijat GaćinovićAndrej Kramarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara