Fudbaleri Hofenhajma (© Reuters)
Fudbaleri Hofenhajma (© Reuters)

Hofenhajm se nedeljom pretvara u malu macu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.11.20. | 19:54

Opet bez pobede u Bundesligi, sedmi uzastopni takav meč pred dolazak na megdan Crvenoj zvezdi

U Ligi Evrope tigrovi – u Bundesligi mace. Dva lica Hofenhajma ove jeseni: goropadno, kad napusti Nemačku, smežurano čim se u nju vrati. Otako se plasirao u grupnu fazu drugog po vrednosti UEFA takmičenja tim iz Zinshajma nije pobedio u prvenstvu, a loš niz nastavio je i u Majncu, gde je izvukao samo bod u poslednjoj utakmici devetog kola – 1:1.

Još od 4:1 protiv Bajerna četa Sebastijana Henesa nikome nije uzela meru u trci za bodove. Poražena je u Frankfurtu, od Borusije iz Dortmunda, Union Berlina i Volfzburga, spasla se protiv Verdera, u nadoknadi ostala bez trijumfa na meču sa Štutgartom, a pred dolazak u Beograd, na okršaj sa Crvenom zvezdom, opet nije pobedila.

Izabrane vesti

Nije ni zaslužila. Naročito ako se zna kako je igrala u prvom poluvremenu. Maltene je prespavala 44 minuta, nijednu smislenu akciju nije izvela, da bi neposredno pred odlazak na odmor pripretila. I to dvaput, preko Baumgartnera i Bebua. Kao da je Hof shvatio da je vrag odneo šalu – prethodno ga Kajson kaznio posle fine kontre – dodao je gas početkom drugog poluvremena, počeo da stvara šanse, da bi preko Ilhasa Bebua porvanao rezultat. Veliki posao u 62. minutu odradio je Andrej Kramarić, otvorio stranu prebacivši loptu Rajanu Sesenjonu, na ubacivanje engleskog levog spoljnjeg reagovao je momak iz Togoa i postigao prvi gol ove sezone.

Nedovoljan za preokret, između ostalog i zato što je deset minuta pre kraja Denis Gajer zaradio crveni karton, pa je Majnc uspeo da uzme peti bod u poslednja tri kola.

Trener Henes napravio je čak šest izmena u odnosu na sastav koji je u četvrtak veče savladao Liberec u gostima. Očekivanih, pošto su u Češkoj igrali maltene drupopozivci. Za razliku od duela kojim je obezbeđeno evropsko proleće, nisu počeli Bogarde, Nortvajt, Rudi, Gaćinović, Bejer i Klaus, a jesu Poš, Akpoguma, Samaseku, Gajger, Bebu i Kramarić.

Hofenhajm je igrao u sledećem sastavu: Bauman – Kasim, Poš, Akpoguma – Bebu (od 77. Dabur), Samaseku, Sesenjon, Grilič (od 54. Skov), Gajger – Baumgartner (od 77. Rudi), Kramarić.

S obzirom da je već obezbedio prolaz iz Grupe L Lige Evrope može se očekivati da Henes i na stadionu „Rajko Mitić“ dosta rotira. Tek je 12. na bundesligaškoj tabeli, samo četiri boda iznad opasne zone. A narednog vikenda čeka Augzburg...

BUNDESLIGA - 9. KOLO

Petak

Volfzburg – Verder 5:3 (3:2)

/Baku 22, Bruks 25, Veghorst 37, 76, Bjaek 90+5 - Bitenkur 13, Mohvald 36, Bruks 47ag/

Subota

Augzburg - Frajburg 1:1 (0:0)

/Vargas 80 - Grifo 64/

Dortmund - Keln 1:2 (0:1)

/Azar 74 - Škiri 9, 60/

RB Lajpcig - Bilefeld 2:1 (1:0)

/Anhelinjo 29, Nkunku 47 - Klos 75/

Štutgart - Bajern 1:3 (1:2)

/Kulibali 21 - Koman 38, Levandovski 45+1, Daglas Kosta 87/

Union Berlin - Ajntraht 3:3 (2:2)

/Andrih 3, Kruze 6pen, 83 - Andre Silva 28, 37, Dost 79/

Menhengladbah - Šalke 4:1 (2:1)

/Nojhaus 15, Vent 36, Tiram 51, Volf 80 - Raman 20/

Nedelja

Leverkuzen - Herta 0:0

Majnc – Hofenhajm 1:1 (1:0)

/Kajson 33 – Bebu 62/



tagovi

Hofenhajm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara