Detalj sa meča (© Reuters)
Detalj sa meča (© Reuters)

Holanđani šutnuli 51 put, razmenili skoro 700 pasova, izveli 19 kornera i nisu zadovoljni: Trebalo je da bude 10:0

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.03.23. | 03:04

„Bili smo aljkavi“, upozorava selektor Ronald Kuman

Dosadna utakmica. Tako je susret Holandije i Gibaltara ocenila većina stručnjaka u zemlji Lala. Posao jeste obavljen, favorit je slavio (3:0), mada nije ubedio javnost da je nadoknadio propuste iz meča sa Francuskom (0:4) na početku kvalifikacionog puta ka Nemačkoj.

Povratnik na selektorsku klupu, Ronald Kuman, delovao je razočarano posle meča na De Kajpu. Kako izdanjem izabranika, tako i celokupnim utiskom.

Izabrane vesti

Naročito loši smo bilo u pozicionoj igri, potom prilikom cirkulacije lopte sve do zauzimanja odgovarajućih pozicija bekova ili krila. Zaista nije valjalo, taj segment moramo da poboljšamo. Pottrebno je da podignemo nivo igre. Postoje trenuci utakmice koji su me prilično šokirali“, rekao je Kuman.

Holanđani su do prve pobede u kvalifikacijama došli zahvaljujući pogotku Memfisa Depaja u prvom, te preciznim hicima Nejtana Akea u drugom poluvremenu utakmice u kojoj su, očekivano, dominirali. Na jednoj strani profesionalci, iz poznatih evropskih klubova, a na drugoj amateri iz jedne od najmlađih članica UEFA. Posledica: čak 51 udarac ka golu Gibraltara, to toga samo 12 u okvir, čak 101 dodir s loptom igrača Holandije u poritvničkom kaznenom prostoru, posed lopte izražen u procentima 86:14, nadmoć u kornerima (19:0) i tačnim pasovima (694:55).

Nije nam bilo lako da igramo, jer portivnik, sasvim logično, nije „sarađivao“. U takvim okolnostima je teško. Opet, nismo postigli dovoljno golova. Od početka smo delovali aljkavo. Stvorili smo manje prilika nego što sam se nadao“, dodao je neraspoloženi Kuman.

Bivši reprezentativci, Pjer van Hojdonk i Rafael van der Vart po običaju su bili kritički nastrojeni, a da su imali valjanog razloga potvrđuje i sadašnji član državnog tima, Virdžil van Dajk.

Trebalo je da igramo bolje. Delovali smo traljavo. Teško je veče iza nas. Dali smo tri gola, a morali smo više. Morate da pobedite 10:0 da biste ovakav meč ocenili uspešnim. Trebalo je da budemo preduzemljiviji, da pokažemo viši intenzitet, efektniju partiju“, pojasnio je štoper Liverpula.

U junu za Holanđane neće biti kvalifikacionih mečeva, jer ih očekuje završnica trećeg izdanja Lige nacija. U polufinalu će igrati protiv Holandije, dok drugi polufinalni par čine Španija i Italija.


tagovi

reprezentacija HolandijeKvalifikacije za Euro 2024kvalifikacije za EPRonald KumanVirdžil van Dajk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara