Slavlje Holanđana nakon pobedonosnog gola Depaja (Reuters)
Slavlje Holanđana nakon pobedonosnog gola Depaja (Reuters)

Holandija i Vels ponovili prošlonedeljno ludilo: Depaj spržio Bejlovu družinu u 93. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.06.22. | 23:30

Samo 80 sekundi ranije Geret Bejl je sa bele tačke pogodio za 2:2, ali je njegov tim u prvom sledećem napadu primio gol

Majstori su Holanđani i Velšani da u međusobnim okršajima režiraju goleade, a kako stvari stoje pojstaju specijalisti i za triler završnice. Kada četvrti sudija podigne tablu i pokaže koliko će se još igrati u nadoknadi, obe selekcije ulaze u "haotični" režim. Tako je bilo pre nedelju dana u Kardifu, a i večeras su u 4. kolu A divizije Lige nacija Zmajevi i Lale podivljali kako je počeo sudijski dodatak. Domaćin je na De Kajpu imao prednost 2:1 do 92. minuta i precizno izvedenog penala Gereta Bejla, ali umesto boda, Velšani su već u narednom napadu, tačno 80 sekundi kasnije dobili još jedan gol od kojeg je proključalo ulje i spržilo ih u vrelom Tiganju (nadimak stadiona Fajenorda) - 3:2.

Iako je ušao u igru tek u 73. minutu, čovek odluke Memfis Depaj je uspeo da se izjednači sa Klas-Janom Huntelarom (42) na drugom mestu večne liste strelaca Holandije. Iako su za Oranje decenijama unazad igrali golgeteri poput Ruda Van Nistelroja, Marka Van Bastena, te veličina poput Johana Krojfa, Depaj je na dobrom putu da postane najbolji strelac u istoriji Holandije. Rekorder Robin Van Persi mu beži za osam pogodaka (50).

Izabrane vesti

Neverovatno, ali pre samo šest dana, Holanđani su na Ostrvu vodili 1:0 protiv Velsa do drugog minuta sudijske nadoknade, nakon gola Noringtona Dejvisa zaličilo je na podelu bodova, ali je Vut Veghorst tada uradio ono što je večeras izveo Memfis Depaj. Leteći Holanđani Luja Van Gala očigledno igraju dok sudija ne odsvira kraj. Dešavaju im se padovi koncentracije, ali ih krasi dovoljno jak karakter da momentalno ispravljaju greške. I ko god joj se bude našao na putu na predstojećem Mundijalu u Kataru (za sada domaćin, Ekvador i Senegal) moraće da bude svestan te činjenice, ili mu se ne piše dobro.

Činjenica da je selektor domaćeg tima promenio čak desetoricu igrača u ondnosu na prošli meč protiv Poljske (u startnoj postavi zadržao jedino Frenkija De Jonga), nije omela Holandiju da do polovine prvog dela povede sa 2:0. Noa Lang je okretnošću i egzekucijom pokazao zašto je na meti šampiona Italije Milana, Kodi Gakpo nije odustao kada mu je prvi udarac blokiran, već je sekund kasnije poslao loptu u dalji ugao. Oživeli su Velšani tri minuta kasnije zahvaljujući golu Brenana Džonsona, kojem je prethodila nesmotrenost Bruna Martinsa Indija tokom iznošenja lopte. Rezultat se zatim nije menjao sve do nadoknade.

Očigledno da Luj Van Gaj čija Holandija i 13 utakmicu zaredom isprobava razne šablone za Mundijal i razmišlja o tome da u Katar povede i neka davno zaboravljena lica. Primera radi nekadašnjeg napadača Totenhema Vinsenta Jansena koji je odigrao prvu utakmicu za Lala od 2017. godine, polse pauze od 1708 dana. Iskusni stručnjak lidera ekipe očigledno vidi u Matjisu De Lihtu kojem je poverio kapitensku traku, a štoper Juvenutsa na taj način postao tek teći kapiten Holandije mlađi mlađi od 23 godine u poslednjih 114 godina.

Holandija nakon ovog trijumfa drži čelo svoje grupe sa 10 bodova, tri više od Belgije kojoj je pogodak Mišija Batšuaija doneo mililalac protiv Poljske u Varšavi. Očigledno da će se komšije boriti za prvo mesto u grupi, a Poljska i Vels pokušati da izbegnu četvrtu poziciju i selibdu u B diviziju.


LIGA NACIJA, A4, 4 KOLO

Holandija - Vels 3:2 (2:1)

/Lang 17, Gakpo 23, Depaj 90+3 - Džonson 26, Bejl 90+2/

Poljska - Belgija 0:1 (0:1)

Batšuaiji 16/



tagovi

Liga nacijakošarkaška reprezentacija HolandijeFudbalska reprezentacija Velsareprezentacija VelsaMemfis DepajGeret BejlNoa Lang

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara