Holandija majstorstvom jednog dodira očarala Varšavu! De Brujne je trenuto veći od reprezentacije Belgije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.09.22. | 22:51

Selekcija Luja van Gala rutinski slavila u Varšavi (2:0), dok su Crveni đavoli na krilima asa Mančester Sitija slomili Vels u Briselu (2:1)

Grupa 4 najkvalitetnijeg ranga Lige nacija donela nam je epilog kojem se nadao verovatno najveći broj ljubitelja fudbala. U nedelju 25. septembra u Amsterdamu (20.45) o plasmanu na završni turnir ovog takmičenja odlučivaće Holandija i Belgija. Doduše, snage neće biti ravnopravne, s obzirom da gostima neće biti dovoljna samo pobeda, već slavlje sa više od tri gola razlike. Za to je usotalom bilo zasluženo slavlje ubedljivo selekcije Luja van Gala na startu takmičenja u Briselu od 4:1.

Holanđani su visok nivo igre održavali tokom čitavog toka takmičenja, dva boda su uspustili samo protiv Poljske na svom terenu, mada su se večeras odužili upravo ovom rivalu usred Varšave - 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Selekcija Luja van Gala demonstirala je fudbalsku jednostavnost i majstorstvo jednog dodira. Kod oba gola je u potpunom šoku ostavljena domaća odbrana, nakon serije duplih pasova koji su omućivali gostujućim igračima laganu egzekuciju pred golom potpuno nemoćnog Vojčeha Ščensnog.

Prva takva akcija krunisana je još u 14. minutu, kada je Denzel Damfris asistirao za Kodija Gakpa, dok je svaka dilema razrešena u 60. minutu utakmice. Tada je ključno dodavanje poslao Vinsent Jansen, dok je protivničku mrežu zatresao Stiven Bergvajn.

Teško da u ovom trenutku postoji veća reprezentacija od koje praktično sve zavisi od jednog igrača, kao što je to slučaj sa Belgijom i fenomenalnim Kevinom de Brujneom. As Mančester Sitija je sam kreirao najvažnije trenutke u igri svoje reprezentacije u slavlju nad Velsom u Briselu, koji je omogućio reprezentaciji Roberta Martineza da se bori za prvo mesto na Johan Krojf Areni - 2:1 (2:0).

De Brujne je prvo u 10. minutu majsorski pogodio mrežu Vejna Henesija, uhvativši loptu na prvu posle dodavanja Mišija Batšuaija, što je onemogućilo golmana Notingem Foresta da bolje reaguje. Već u 37. minutu pronašao je način da se oduži za aistenciju napadaču Fenerbahčea. Olako se oslobodio svojih čuvara, a onda pronašao Batšuaija na drugoj stativi.

Velšani su uspeli da se vrate u igru golom Kifera Mura u 50. minutu, mada je to bilo sve što je selekcija Robija Pejdža uspela da uradi na ovom meču. De Brujne je u 81. minutu uspeo da iznudi i najstrožu kaznu, ali je ta odluka preinačena nakon gledanja VAR snimka. Ipak, nije previše uticala na konačan rezultat i utisak utakmice.

LIGA NACIJA (A DIVIZIJA) – 5. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Grupa 4:

Belgija - Vels 2:1 (2:0)

/De Brujne 10, Batšuaji 37 - Mur 50/

Poljska - Holandija 0:2 (0:1)

/Gakpo 13. Bergvajn 60/



tagovi

Kevin de BrujneLuj van GalLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara