Memfis Depaj slavi gol (©Reuters)
Memfis Depaj slavi gol (©Reuters)

Holandija rutinski, Depaj je sve, ali niko ne razmišlja o tome - De Bur zabrinut zbog povrede De Lihta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.06.21. | 20:03

Danska preko Brajtvajta i Kornelijusa bez većih problema protiv BiH, Škotska minimalcem protiv Luksemburga

Pobeda reprezentacije Holandije u kontronoj utakmici protiv Gruzije (3:0) pred start Evropskog prvenstva ostala je u drugom planu zbog povrede Matijsa de Lihta.

Najvredniji holandski štoper i jedna od glavnih karika poslednje linije Lala nije mogao da odgovori današnjim obavezama i nije ga bilo u protokolu zbog koja se dogodila na današnjem treningu zbog čega je pre ostalih otišao na hlađenje. I zbog toga su svi u stručnom štabu ozbiljno zabrinuti. Selektor Ronald de Bur je pred susret protiv Gruzije otkrio da se De Liht danima žali na povredu prepone, a da je zbog toga propustio poslednji trening pred meč. Što je najvažnije, niko ne zna koje je stanje De Lihtove povrede, što znači da postoji mogućnost da čak i propusti završni turnir što bi za Lale bilo pogubno. Njega je u timu zamenio Dejli Blind, koji je oformio odbranu sa praktično petoricom igrača gde su u štoperskoj liniji bili Juren Timber i Stefan de Fraj, te Denzel Damfriz i Oven Vajnal po bokovima.

Izabrane vesti

Valjda povučen lošim iskustvom sa De Lihtom, selektor Holandije nije želeo protiv Gruzije da uigrava najjači sastav i tako otkriva sve karte pred start Evropskog prvenstva i utakmicu protiv Ukrajine u nedelju. Tako je u sistemu 3-5-2 na gol stavio Stekelenburga, koji je tako sa 38 godina postao najstariji reprezentativac posle Sandera Boškera (39) i Peta Kraka (38), u veznom redu De Rona, Vajnalduma i De Jonga, dok je partner Memfisu Depaju bio Vut Veghorst.

Holandiji je bilo potrebno svega deset minuta da probiju bedem Gruzije. Laša Dvali je nepromišljenim startom umalo povredio Damfriza, posle čega je Depaj snažnim udarcem zatresao mrežu. Pitanje pobednika već tada je bilo rešeno, ali su Veghorst na asistenciju Depaja za svoj prvi reprezentativni gol i Gravenberh sredinom drugog poluvremena postavili konačni rezultat. Ono što je ipak mnogima zapalo za oko jeste koliko Holandija zavisi od učinka Depaja. Ekipi je ovakva pobeda bila neophodna zbog samopouzdanja posle razočaravajućeg remija protiv Škotske (2:2), ali je Depaj ponovo bio sve u igri Lala. Videćemo kako će se to odraziti na rezultate Holandije na Evropskom prvenstvu...

Danska je bez većih problema odradila posao protiv Bosne i Hercegovine uz pobedu rezultatom 2:0 (1:0). Strelci za Dance bili su Martin Brajtvajt u 18. i Andreas Kornelijus u 73. minutu. Moldavija je bila bolja od Azerbejdžana minimalcem uz pogodak Vitalija Damašćana već u 8. minutu, dok je identičnim rezultatom Škotska bila bolja od Luksemburga uz gol Čea Adamsa u 27. minutu.



tagovi

reprezentacija HolandijeMemfis DepajMatijs de LihtFudbalska reprezentacija Gruzijereprezentacija GruzijeEuro2020reprezentacija DanskeMartin BrajtvajtAndreas Kornelijus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara