Holender (© Star sport)
Holender (© Star sport)

Holender prvi špic Partizana, Marko Živković propušta prolećnu premijeru

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.02.21. | 09:31

Tri opcije za desnog beka protiv Napretka

Tamo gde je stao na kraju 2020, nastaviće Filip Holender s početka 2021. Za samo nekoliko meseci ostavio je reprezentativac Mađarske vrlo povoljan utisak na stručni štab, čelnike i navijače Partizana, nametnuo se golovima i asistencijama, a kako stvari stoje ostaće prvi izbor u špicu i na startu drugog dela sezone.

Tokom pripremnog perioda u Turskoj, Holender je postigao dva gola (Zaglebju i Ruhu), isto koliko i Takuma Asano (dva u trijumfu nad Sileksom), jedan više od Žana Kristofa Bajbeka, Nikole Štulića, Sejdube Sume, Bibarsa Natha i mladog Marka Milovanovića. Svoj deo posla pozajmljeni fudbaler Lugana je odradio, sačuvao poverenje Aleksandra Stanojevića, odlučnog da sa njim pritisne Napredak na prolećnoj premijeri (subota, 17 časova).

Izabrane vesti

Dva su razloga što je Holender u prednosti u odnosu na konkurente. Prvi se tiče njegovih jesenas demonstriranih kvaliteta (pre svih brzinskih), činjenice da je igrao redovno i da stručni štab smatra da sa njim dobija više opcija, odnosno da može da mu menja pozicije tokom susreta. Drugi je u saznanju da je Žan Kristof Bajbek, prema kazivanju nezvaničnog sportskog direktora Ivice Ilieva, tek na 50 odsto mogućnosti i dok se Francuz ne dovede na optimalan nivo, izvesno je da će Filip biti centralni napadač. Pogotovo što je Nikola Štulić, iako se nametnuo kao dobro rešenje, propustio završni deo priprema zbog lakše povrede.

Holender je pokazao da se u špicu bolje snalazi od Takume Asana i Lazara Markovića, kad Japanac i bivši reprezentativac Srbije preuzmu ulogu centralnog napadača, što je njegova kvalitativna prednost. Dovoljna da na početku drugog dela prvenstva ne bude dileme u napadu.

Zato je ima u odbrani. I to na poziciji desnog beka. Povratnik Marko Živković će sačekati na drugi debi u Partizanovom dresu, s obzirom da je iz Voždovca doneo četiri žuta kartona i automatski nema pravo igranja protiv Kruševljana. To dalje znači da je Aleksandar Stanojević u poziciji da bira između tri rešenja.

Aleksandar Miljković je bio standardan otkako je stigao početkom septembra, međutim, u poslednja dva kola prvog dela prvenstva odsustvovao je zbog problema sa virusom korona, koji ga je potom sputao da se pojavi na početku pripremnog perioda. S obzirom da nije radio sa ekipom sve vreme, pitanje je koliko je spreman za takmičarski fudbal.

Ako Stanojević proceni da jeste, Miljković će u prvih 11. U suprotnom, potencijalno rešenje je Maki Banjak, uz podsećanja da je Kamerunac, iako u osnovi štoper, uz desnu aut-liniju dejstvovao protiv Voždovca i Mladosti. E, sad, kako u protoklu nema mesta za sve strance (preostali su Sejduba Suma, Bibars Natho, Takuma Asano i Žan Kristof Bajbek), neko mora da „visi“, ako prekobrojan bude Banjak igrao bi Aleksandar Lutovac, koji je i kod Sava Miloševića i kod Aleksandra Stanojevća znao da „zakrpi“ rupu na tom delu terena, bez obzira što je više krilo.


tagovi

FK PartizanFilip HolenderMarko Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara